Slavlje igrača iz Frankfurta
 DANIEL ROLAND Afp
UZBUDLJIVO U BUNDESLIGI

Video: Nova asistencija sve boljeg bivšeg Dinamovca! Opet poraz Bayerna i još jedno veliko iznenađenje

Za drugo veliko iznenađenje pobrinuo se predzadnji Mainz na gostovanju u Mönchengladbachu
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 20. veljača 2021. 17:54

Nakon što su osvojili šestu titulu u nizu, nogometaši Bayerna u dvije utakmice Bundeslige osvojili su tek jedan bod. Prvo su u ponedjeljak kiksali doma protiv Arminije odigravši tek 3:3, a u subotu su doživjeli poraz u Frankfurtu, Eintracht je bio bolji 2:1, potvrdivši se kao najbolja momčad 2021. godine.

Naime, ovo je Hütterovoj ekipi bila deveta pobjeda ove godine, uz dva remija. Eintracht je u posljednje tri godine uveliko utjecao na trenerske pozicije u Bayernu, ovog puta neće, ali upozorenje Hansiju Flicku i igračima je poslano.

GOLOVE S UTAKMICE MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Prije nešto više od tri godine u Bayernu su se odlučili da će nasljednik Juppa Heynckesa biti Niko Kovač, tadašnji trener Eintrachta. Bivšeg hrvatskog izbornika to nije omelo i s frankfurtskom momčadi osvojio je Kup pobijedivši upravo Bayern. Prvu službenu utakmicu na klupi bavarskog velikana odradio je upravo protiv donedavnog mu kluba, ni tada nije imao milosti, Bavarci su slavili 5:0 u utakmici Superkupa. I onda je 2. studenoga 2019. Bayern stigao u Frankfurt i doživio najteži bundesligaški poraz u 21. stoljeću, Eintracht je slavio 5:1, a Kovač je dva dana kasnije smijenjen.

Naslijedio ga je Flick koji je danas doživio tek šesti poraz na klupi Bavaraca, izjednačivši taj učinak s brojem trofeja koje je osvojio otkada je prvi čovjek struke u Bayernu. Aktualni svjetski i europski prvak u velikim je kadrovskim problemima. Koronavirus prorijedio je njihove redove Goretzka i Martinez, tek su se oporavili od spomenutog virusa, no Mülleru koji je bio pozitivan uoči finala svjetskog klupskog prvenstva pridružio se Benjamin Pavard, čovjek koji je svojim golom donio svjetsku titulu. U međuvremenu Flick je ostao bez još jednog francuskog reprezentativca, Corentin Tolisso ove sezone sigurno više neće na travnjak, veznjak je operirao Ahilovu tetivu.

U takvom stanju Bayern je došao Eintrachtu na noge i domaći su to iskoristili premda Hütter nije mogao računati na drugog strijelca lige - Andre Silvu. Nije ih taj izostanak omeo, uspjeli su preko Kamade i Younesa doći do vodstva od 2:0. Bavarci su bili neprepoznatljivi, a Flick je bio vrlo nervozan, često je prigovarao sucima, na koncu je zaradio i žuti karton, prvi otkada je trener Bayerna. Do kraja utakmice jedino je Lewandowski uspio poboljšati svoje golgeterski učinak, zabio je 25. pogodak ove sezone, povratnik Goretzka imao je prigodu za 2:2, ali nije je iskoristio i Eintracht se učvrstio na četvrtom mjestu koje vodi u Ligu prvaka. Bayernu je ovaj poraz opomena pred gostovanje u Rimu kod Lazija.

I druga momčad koja će sljedećeg tjedna igrati u elitnom klupskom natjecanju, Borussia M., doživjela je poraz. Dok se Bayernu može i "oprostiti" gubitak bodova kod Eintrachta, momčad iz Mönchengladbacha poražena je doma od Mainza, ekipe koja se bori za ostanak. Ovaj poraz sigurno nije dobra najava za ogled s Manchester Cityjem.

ASISTENCIJU SOSE I GOL ZA POBJEDU STUTTGARTA MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Stuttgart je još jednom potvrdio da im ide puno bolje u gostima, u subotu su ostvarili šestu pobjedu van svog terena, slavili su 1:0 kod Kölna. Pogodak vrijedan tri boda opet je pao u kooprudukciji Sosa, Kalajdžić. Mladi hrvatski reprezentativac upisao je šestu asistenciju ove sezone, a visoki napadač zabio je 10. pogodak.

Petar Musa ušao je 69. minuti u pobjedi njegova Uniona u Freiburgu.

Linker
18. travanj 2024 15:05