Majstorija Roberta Lewandowskog
 SCREENSHOT
BAYERN SLAVI TITULU

VIDEO: Perišić propustio krunu sezone! Kakvom je samo majstorijom nogometni genij osigurao naslov!

Bayern je i matematički potvrdio naslov prvaka, Bavarci su stigli do 30. titule, osme u nizu.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 16. lipanj 2020. 22:33

Bayern je i matematički potvrdio naslov prvaka, pobjedom 1:0 u Bremenu Bavarci su stigli do 30. titule, osme u nizu. Očekivano, Werder se grčevito bori za ostanak, a ove sezone su iznimno loši na svom travnjaku, ostvarili su tek jednu pobjedu uz pet remija. Ni povijest utakmica s Bavarcima nije im išla na ruku, naime, posljednjih 18 međusobnih utakmica Bayern je riješio u svoju korist, a ne tako davno, prije desetak godina gostovanje u Bremenu bilo je najteže moguće za Bayern.


Ivan Perišić ostao je van zapisnika za utakmicu s Werderom, Hansi Flick izveo je postavu kojoj najviše vjeruje, vratili su se Lewandowski i Müller nakon odslužene suspenzije zbog žutih kartona, Coman je opet bio na lijevom krilu, dok je Davies opet zauzeo mjesto na lijevom boku u obrani. Lucas Hernandez opet je preselio na klupu i sve su glasnija nagađanja da bi najskuplje pojačanje u povijesti Bundeslige nakon samo jedne sezone moglo napustiti Bayern koji je francuskog reprezentativca platio čak 80 milijuna eura.

Zbog brojnih ozljeda odigrao je tek 20 utakmica, trenutačno je pričuva, Hansi Flick uigrao je četvorku Pavard, Boateng, Alaba i Davies. Hernandez je u nastavku nakon korone odigrao pet utakmica, ali sve u skraćenoj minutažu, od pet je počeo samo dvije, no rotiv Fortune je zamijenjen već u poluvremenu, a protiv Borussije M. odigrao je 62 minute. Po pisanju nekih španjolskih medija PSG je pokazao zanimanje za njega. Parižani bi po tim navodima htjeli spojiti braću. Naime, PSG želi iz Milana dovesti i brata Thea.


Ovu situaciju komentirao je i Dietmar Hamann, negdašnji igrač Bayerna, a sada stručni komentator Sky televizije.


- Baš me zanima kako će se ta situacija rasplesti, Flick vjeruje Alabi, a mislim da on nije kompaktabilan s Hernandezom. To je problem kojeg će već sada morati riješiti. Mislim da Bayern ne bi imao ništa protiv kada bi neki engleski klub došao i platio veći dio odštete ili možda francuski - smatra Hamann.


Nije to bila partija za dugo pamćenje, ni vremenski uvjeti nisu bili saveznik, sredinom prvog dijela počela je snažna kiša koja je natopila travnjak, ali to nije smetalo Robertu Lewandowskom. Poljski napadač u 43. minuti briljantno je zabio svoj 45. pogodak sezone, 31. u prvenstvu. Utrčao je iz drugog plana i prsima smirio odlično proigravanje Boatenga, i prije nego što je lopta dodirnula travnjak, uputio je udarac desnom nogom i prevario Pavlenku.


Borussia M. osvojila je iznimno važne bodove u borbi za Ligu prvaka. Na svom travnjaku su bili bolji od Wolfsburga, bilo je 3:0. Josip Brekalo je ovog puta ostao na klupi, trener Glasner promiješao je karte u odnosu na utakmicu s Freiburgom u kojoj su Vukovi ispustili prednost od dva pogotka. Marin Pongračić započeo je u početnoj postavi, no nije bio na razini prethodnih utakmica, baš kao i cijela obrana gostiju. Kod prvog gola zakasnio je u bloku strijelca Hofmanna koji je bio nerješiva enigma za goste.

Zabio je i drugi gol, skoro na identičan način, utrčavši iz drugog plana. Josip Brekalo ušao je u 60. minuti, dok je Pongračić u 73. minuti zamijenio Knoche, donedavni prvi stoper Vukova koji će na kraju ove sezone napustiti klub. Glasner je izveo potencijalnog hrvatskog reprezentativca zbog opasnosti od mogućeg drugog žutog kartona. Borussia i Bayer vode veliku bitku za preostalo mjesto u Ligi prvaka, bodovi protiv Vukova mogli bi biti presudni, do kraja prvenstva gostuju kod otpisanog Paderborna, te dočekuju Herthu. Bayer danas igra s Kölnom, potom idu na noge Herthi, a u posljednjem kolu dočekuju Mainz.

Linker
19. travanj 2024 21:43