Screenshot
PONOVNO IGRAČ ODLUKE

Video: Tako to radi Dani Olmo! Pogledajte dva maestralna poteza bivšeg dinamovca za prvo mjesto

Leipzig je u 4. kolu s 2:0 pobijedio Augsburg i zasjeo na prvo mjesto Bundelige, a briljirao je Dani Olmo
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 17. listopad 2020. 17:45

Reprezentativna stanka ostavila je veliki trag na bundesligašima, najgore je prošao Hoffenheim koji je zbog koronavirusa ostao bez trojice igrača, no ni u drugim momčadima nije bilo bolje. Očito je da će oni klubovi sa širim kadrom profitirati u ovako ekstremnim situacijama. U subotnjim utakmicama najveći je posao napravio RB Leipzig koji je pobjedom u Augsburgu zasjeo na čelo bundesligaške karavane, Dani Olmo bio je prevaga na strani Bikova.

image
Dani Olmo protiv Augsburga
STATISTIKA: SOFASCORE

Statistiku omogućio: Sofascore

Sinsheim je jedno od gostovanja koje bi u Borussiji Dortmund najradije izbjegli, uoči ogleda s Hoffenheimom čekali su čak 2.862 dana na novi trijumf. Čovjek odluke bio je Marco Reus koji se vraća nakon tko zna koje ozljede. Zabio je na dodavanje Haalanda, ali ovoj utakmici prethodio je sumorni petak koji je totalno razljutio sportskog direktora domaćina Alexandera Rosena. Naime, nakon povratka s reprezentativnih akcija Andrej Kramarić i Kasim Adams bili su pozitivni na COVID-19, a iz istog razloga u karanteni je završio Pavel Kaderabek koji se zarazio u krugu obitelji.

- Sva trojica su dobro, doma su i pridržavaju se svih pravila samoizolacije - mirno je objasnio Rosen situaciju sa zaraženima, a onda je iz njega proključalo.

- Moramo postaviti jasna pravila, kakva je svrha da reprezentacije u samo šest, sedam dana odigraju čak tri utakmice. Osim zaraženih s koronom trener Hoeness nije mogao računati od prve minute ni na Baumgartnera i Dabbura, obojica su igrali tri utakmice za svoje selekcije. Vidjeli ste da ni Haaland iz istog razloga nije započeo za Borussiju, pitam se - ima li to sve smisla? - nastavio je Rosen i dodao.

- Klubovi plaćaju igrače, naporno radimo kako bismo ispunili sve što se od nas traži, a onda imate osjećaj da Saveze nije briga. Ovako kako se sada sve odvilo više se ne bi smjelo događati, to je jednostavno neodgovorno. Možda bi udruga klubova morala reagirati, možda igrači ne bi trebali ići na ta okupljanja. Nije to samo klupsko pitanje, ni njima se ne da toliko putovati i igrati toliko u tako malo vremena - zaključio je Rosen.

Daniju Olmu očito reprezentativno okruženje nije naudilo, naprotiv, čini se da ga je dodatno napunilo samopouzdanjem, danas je s dvije asistencije odveo svoju momčad do pobjede kod Augsburga, odigrao je bivši dinamovac 71 minutu i bio je vrlo opasan za gol domaćina, kreiravši suigračima još nekoliko izglednih prigoda.

I Hertha se našla na udaru korone, zbog nje debi u novom dresu nije mogao ostvariti Matteo Guendouzi koji je stigao na posudbu iz Arsenala, a domaćin je doživio vrlo neugodan poraz od Stuttgarta. Tako je Bruno Labbadia propustio ući u klub izabranih sa 100 bundesligaških pobjeda kao igrač i trener. Borna Sosa zbog ozljede nije nastupio za goste.

Tin Jedvaj ni u četvrtom kolu nije bio u zapisniku za Bayer koji je kod Mainza ostvario prvu pobjedu u prvenstvu ove sezone, strijelac je bio Alario. Mainz je u velikim problemima, ozračje je narušeno nakon što je klub suspendirao Adama Szalaija, suigrači su stali iza mađarskog napadača i trenutačno je pat pozicija, a najviše trpe rezultati.

Nogometaši Bayerna ubilježili su pobjedu kod novoga prvoligaša Arminije u Bielefeldu s 4-1 i probio se na drugo mjesto.

Minhenski stroj za golove zabio je četiri gola u prvih 50 minuta - po dva Mueller (8, 50) i Lewandowski (25, 45+1) , a onda stao pa su domaćini smanjili preko Doana (58). U 76. minuti isključen je Bayernov Tolisso zbog grubog starta.

Bayern se pobjedom probio na drugu poziciju, ima 9 bodova kao i Borussia (D), dok vodi Leipzig s 10 bodova. Arminia je 12. s četiri osvojena boda.

U zadnjem subotnjem dvoboju 4. kola Bundeslige Borussia i Wolfsburg su u Moenchengladbachu igrali 1-1. Poveli su domaći preko Hoffmanna (78pen), a pet minuta prije kraja izjednačio je Wieghorst. Josip Brekalo je igrao do 89. minute za goste.

Linker
17. travanj 2024 09:11