Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images
16. KOLO

VIDEO: TIN JEDVAJ ZABIO PRVIJENAC U DRESU NOVOG KLUBA Pogledajte kako je Vatreni prekinuo trogodišnji bundesligaški post, golijada u derbiju kola

Tin Jedvaj upisao se među strijelce u 16. kolu Bundeslige u utakmici u kojoj je njegov Augsburg na domaćem terenu pobijedio Fortunu iz Düsseldorfa s 3:0. Prvijenac mu je to u dresu Augsburga u koji je stigao u kolovozu na posudbu iz Bayera
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 17. prosinac 2019. 23:27

Večeras su odigrane četiri utakmice 16. kola Bundeslige, derbi Borussije i RB Leipziga u Dortmundu završio je 3:3.

U pravoj golijadi domaći su imali dva razlike, no neshvatljivim pogreškama vratili su goste u život, Timo Werner je dva puta kaznio gluposti domaće obrane. Izjednačio se njemački reprezentativac s Lewandowskim na vrhu ljestvice strijelaca. Oba su zabila 18 puta. Borussia je preko Sancha još jednom povela, ali su crno-žuti opet darivali goste, pa je Schick donio bod lideru.

Augsburg je nastavio pozitivan niz koji traje već šestu utakmicu. Jučer su doma nadigrali Fortunu koja je pak u posve suprotnom nizu. U posljednji su šest utakmica osvojili tek dva boda, a zadnje tri, uključujući i sinoćnju su izgubili uz kombiniranu gol-razliku 0:11. Tin Jedvaj odigrao je još jednu dobru utakmicu, a sve je začinio pogotkom za 2:0 u 60. minuti.

Nakon kornera bio je najviši na prvoj vratnici i sproveo je loptu u mrežu. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Augsburga, ukupno mu je to četvri gol u Bundesligi. Posljednji je zabio 26. listopada 2016. za Bayer protiv Wolfsburga.

Važnu pobjedu ostavio je Hoffenheim na gostovanju kod Union Berlina, Andrej Kramarić odigrao je cijelu utakmicu zaradivši žuti karton.

Linker
17. travanj 2024 16:34