Bad Blue Boys
 Boris Kovacev / CROPIX
UEFA BEZ POPUSTA

DINAMO SAZNAO KAZNU ZA INCIDENT U MANCHESTERU! EVO KOLIKO ĆE MODRE KOŠTATI 150 POČUPANIH STOLICA Ne smije se ponoviti slično u godinu dana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. listopad 2019. 20:36

Osim poraza na Etihadu (2:0) za Dinamo je stigla i ona druga, disciplinska posljedica. Nakon provedene istrage komisija UEFA-e kaznila je i hrvatskog, ali i engleskog prvaka za sigurnosne propuste na utakmici 2. kola Lige prvaka.

Dinamo je od strane UEFA-e kažnjen s 20 tisuća eura, ali i jednom utakmicom bez gledatelja na gostujućoj utakmici u Europi. Taj dio kazne je uvjetan, s rokom kušnje od godine dana. Dakle, ako Dinamovi navijači na nekom od sljedećih europskih gostovanja upriliče kakav nered, aktivirat će se ta kazna od jedne utakmice bez navijača "na strani".

Podsjetimo, nakon prvog pogotka Cityja, onog Sterlingovog, navijači Modrih iščupali su i pobacali oko 150 stolica s tribina Etihada.

Kažnjen je i Manchester City i to sa 15.750 eura, također zbog ubacivanja raznih predmeta na teren.

Dinamu je također naloženo da se u roku od 30 dana javi Manchester Cityju kako bi se dogovorili oko rješavanja stvari koje su počinili njihovi navijači.

Također, stigla je i kazna za incidente na utakmici prvog kola protiv Atalante na Maksimiru. Zbog korištenja pirotehnike i blokiranih stepenica blagajna Modrih bit će tanja za 30.500 eura.

Disciplinska komisija je kaznila još osam klubova:

Ajax je kažnjen sa 68.000 eura, te zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduće gostovanje, te još jednu utakmicu uvjetno. Nizozemci su kažnjeni jer su njihovi navijači u utakmici Lige prvaka na gostovanju kod Valencije izazvali nerede, te bacali predmete na teren.

Praška Slavija je kažnjena sa 26.000 eura zbog blokiranja prolaza na stepenicama za vrijeme utakmice protiv Borussije Dorrtmund, dok su Nijemci dobili kaznu od 29.875 eura zbog bakljade i divljanja navijača.

Kaznu je dobio i škotski Celtic koji će morati platiti 12.000 eura zbog bakljade za vrijeme utakmice protiv Cluja.

Novčane kazne dobili su i Liverpool i RB Salzburg zbog ponašanja navijača za vrijeme njihova ogleda na Anfieldu.

Europski prvak mora platiti 10.000 eura zbog ulaska navijača na teren, a Salzburg 3.250 eura zbog bacanja predmeta na teren.

Portugalska Vitoria Guimaraes je kažnjena sa 50.000 eura zbog bakljade i bacanja predmeta u teren za vrijeme utakmice protiv Eintracht Frankfurta. Kažnjen je i njemački sastav i to sa zabranom prodaje ulaznica svojim navijačima za iduća dva gostovanja.

 

Linker
07. listopad 2020 10:15