Didulica i dinamovci
 DAMIR KRAJAč, DRAGAN MATIć/CROPIX
BIVŠI VATRENI

Dinamovcu se predviđa velika karijera: ‘On može završiti u Barci ili Realu i postati jedan od najvećih‘

‘Neka ne razmišlja o novcu, on će doći. Samo neka bude strpljiv, polako, sve će doći...‘
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 30. listopad 2020. 11:11

Bivši hrvatski reprezentativni vratar, Joey Didulica se u velikom razgovoru za SN dotaknuo i sjajnog Dinamovog vratara Dominika Livakovića za kojeg vjeruje da ima kapacitet za najveće stvari te mu predviđa veliku karijeru.

Prati li Prvu HNL?

- Vrlo slabo. No gledao sam prošlog tjedna utakmicu Dinama i Feyenoorda u Europskoj ligi. Jako mi se sviđa Dominik Livaković, uživam ga gledati. Žilav je, posve unutra u utakmici, volim i njegov stil.

Didulica je, eto, još jedan od obožavatelja prvog vratara Dinama i hrvatske reprezentacije.

- Apsolutno ga vidim u jednom od deset najvećih klubova na svijetu. Sigurno može završiti u Barceloni ili Real Madridu i postati najveći hrvatski vratar u povijesti. Danijel Subašić je branio u Monacu, ja u Ajaxu, ali Livaković je spreman i za veće stvari. Samo treba nastaviti raditi, samo rad, rad, rad... Mora se koncentrirati isključivo na posao, ni o čemu drugom ne smije razmišljati. I kada dođe vrijeme transfera, treba tražiti klub koji mu garantira da će biti broj 1. Neka ne razmišlja o novcu, on će doći. Samo neka bude strpljiv, polako, sve će doći. Ja sam bio najjači kad sam imao 29 godina, a da nisam imao problema s ozljedama, bio bih jak i sa 35. Livaković je žilav kao i ja, sigurno bi mogao braniti i sa 35, 40 godina. Samo polako, neka se nigdje ne žuri.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Modrić me odmah osvojio igrom i dušom

Prije petnaestak godina Didulica je svlačionicu reprezentacije dijelio s Lukom Modrićem. Je li tada mogao naslutiti kakvu će karijeru napraviti najbolji nogometaš svijeta 2018?

- Jesam, odmah sam vidio da se radi o posebnom igraču. Prije nego što se pojavio na pripremama reprezentacije čuo sam za Modrića, čitao o njemu u Sportskim novostima. Ali kad sam ga vidio na treningu... Bilo je to čudo. Odmah sam nakon treninga nazvao brata Ivana u Australiju i rekao mu “Johnny, ovo je nevjerojatno, nikad nisam vidio nekog tako brzog s loptom kao što je Modrić, to je nevjerojatno”. Igrao sam s velikim igračima u Ajaxu, svlačionicu dijelio s Van der Vaartom, Sneijderom i drugima, ali Modrića mogu usporediti samo s Ibrahimovićem. Obojica su posebni tipovi, posebni igrači, svaki na svoj način.

Didulica objašnjava:

- Kod Modrića sam odmah zavolio njegovu dušu. Bio je baš dobar dečko. Već je tada znao da će biti zvijezda, ali nije se pravio važan, uvijek je bio normalan. Kad je prije nekoliko godina njegov Real Madrid bio na pripremama u Australiji, Modrić je došao u moj klub. Bilo mi je jako drago kad sam ga vidio, a i on se razveselio. Uoči SP u Rusiji poslao sam Luki poruku da je cijela Australija uz hrvatsku reprezentaciju.

Linker
20. travanj 2024 17:25