LLUIS GENE Afp
ŠPANJOLSKI MEDIJI

‘Barcelonina igra? To je kao loš horor-film! A ovo s navijačima će nam iz kluba morati objasniti!‘

Snužden je pred novinare nakon utakmice izašao Xavi Hernandez, pokušavajući opravdati svoju momčad.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. travanj 2022. 23:27

Večer koju će nogometna Barcelona i svi njeni navijači nastojati čim prije zaboraviti, jasno, mora imati svoje reperkusije. Španjolski mediji odmah nakon dvoboja Barce i Eintrachta (2:3) postali su nemilosrdni prema momčadi koju su u posljednje vrijeme znali i uzdizati.

Zanimljiv uvodni paragraf teksta naslovljenog "Ovo je neprihvatljivo" ima novinar Marce, Ramiro Aldunate.

- Barcelona je nakon ispadanja iz Lige prvaka zapravo živjela na kredit. Na posuđeno vrijeme. To je kao u onim lošim horo-filmovima u kojima, kada umrete, ne možete u raj dok ne riješite sve probleme koje imate.

Dala je Barcelona protekle večeri misliti novinarima i kritici, i to ne samo njeni igrači na terenu. Posebno su Španjolci bijesni zbog atmosfere koju su na stadionu stvorili navijači. I to ne Barcini, nego oni iz Frankfurta. Svi su složni da je Barcelona u četvrtak igrala u gostujućoj atmosferi.

- Klub bi trebao objasniti što se tu dogodilo. Ovo je neprihvatljivo. U Barceloni su zamolili one navijače koji imaju sezonsku ulaznicu a ne idu na stadion, da je prosljede dalje. Nevjerojatno je kako je toliko ulaznica došlo u ruke njemačkih navijača. Bio je to i sigurnosni problem - piše Aldante.

Čekala se press-konferencija trenera Xavija...

image
JOSEP LAGO Afp

- Na kraju smo izvukli nešto, zabili dva gola, ali nismo mogli napasti na pravi način. Nismo igrali onako dobro kao u nekim utakmicama ranije, a Eintracht je izašao jako dobro i nadigrao nas kontrama - rekao je Xavi na početku svog obraćanja medijima.

- U drugom poluvremenu smo krenuli po povratak, dobili smo treći gol. Šteta je jer smo puno toga htjeli postići kroz ovo natjecanje. Nemam ništa drugo osim čestitati Eintrachtu na pobjedi.

Linker
18. travanj 2024 04:59