DOBRA NAJAVA

‘Basel može pasti u drugom pretkolu Europske lige!‘ Bočkaj nije trenirao, evo kakva je situacija...

U Gradskom vrtu uvjereni da mogu pobijediti Švicarce i napraviti korak više prema velikom cilju
Piše: JL.Objavljeno: 15. rujan 2020. 14:44

Osokoljeni su Bijelo-plavi uvjerljivom pobjedom nad Rijekom u prošlom prvenstvenom kolu. Ali, na odmor i opuštanje ne misle. Nemaju za to vremena.
- Brzo dolazi novi, za sve nas važan ispit, Basel nam dolazi u naš Gradski vrt. Jasno je da želimo ostvariti uspješan rezultat i ostati u natjecanju za plasman u Europsku ligu - izjavio je vezist Bijelo-plavih Vedran Jugović koji od početka sezone drži visoku razinu forme.

Moramo biti top

U dvije posljednje odigrane utakmice na domaćem travnjaku upisao se i u strijelce. Protiv Hajduka glavom, protiv Rijeke nogom, a u oba slučaja i uz odličnu igru.

- Šef je u pripremi utakmice naglašavao kako i mi iz veznog reda moramo ulaziti u završnicu i zabijati golove. Meni se, eto, posrećilo, ali nebitno je to jer od svega je najvažniji momčadski rezultat. U svakom slučaju, protiv Rijeke je stvarno bilo dobro i zasluženo su nam pripali bodovi.

Zajedno sa suigračima minule je subote slavio pobjedu nad uvijek neugodnim Riječanima. Ali sve im misli moraju biti usmjerene četvrtku i dolasku Basela.
- Bez obzira na činjenicu da je doživio onako uvjerljiv poraz u prijateljskom susretu s njemačkim Saarbrückenom (1:5) to nas ne smije ni opustiti ni zavarati. Sigurno je u pitanju jak protivnik s puno europskog iskustva i morat ćemo biti na svojoj najvišoj razini da osiguramo prolaz u iduće kolo. Dočekat ćemo Basel spremni za ispunjenje svog plana i cilja.

Vrijedno Osijekov stručni stožer koji vodi Nenad Bjelica prikuplja informacije o Švicarcima. Čak je i gledao tu pripremnu utakmicu Basela s njemačkim trećeligašem u kojoj je doista rezultatski nastradao. U izjavama, za sada, vlada velika suzdržanost, ali ozračje među Bijelo-plavima je pozitivno i puno optimizma i samopouzdanja.
- Mi smo domaćini, doduše, bez nazočnosti navijača, što nam je svima jako žao, ali uvjeren sam da će se o rezultatu u četvrtak nas pitati. Imamo motiv, želju i kvalitetu za prolazak, a to ćemo i potvrditi na travnjaku.

Nije Osijeku početkom nove sezone krenulo po željama i planovima, ali forma je njegovih igrača u uzlaznoj putanji.
Protiv Dinama se već to primijetilo unatoč visokom porazu od 4:1 u Maksimiru. A protiv Rijeke je puno toga bilo na svom mjestu, pa je i rezultat bio drugačiji, onaj koji je Bijelo-plavima donio uvjerljivu pobjedu nad gostima s Rujevice.
Izvjesno je, za prolaz i eliminaciju Basela manje od onog kako su igrali protiv Rijeke ne smiju pokazati, a više i bolje bilo bi itekako poželjno. Ulog je velik, a samo pobjeda znači prolaz.

- Svi imamo veliku želju zaigrati najbolje što možemo i ići dalje. Ulazak u igru i utakmicu s Rijekom bio je pravi, a takav mora biti i protiv Basela. Poslušali smo upute našeg šefa, Nenada Bjelice, pa igrali što je jednostavnije bilo moguće, bez kompliciranja i sa što bržim oslobađanjem lopte, a to je ono što ćemo i ubuduće i bolje i dosljedno činiti - izjavio je Vedran Jugović.

Bočkaj nije trenirao, opet problemi s gležnjem

Na prijepodnevnom treningu jedino nije bilo Petra Bočkaja. Njegova je ozljeda pod tretmanom klupskih liječnika i fizioterapeuta, stradao mu je u utakmici s Rijekom gležanj lijeve noge, baš te noge koja šalje precizne i nezaustavljive projektile u protivničku mrežu, a kada se ne bi izliječio do četvrtka, bio bi to ozbiljan gubitak za Osijekovu momčad. A dok se on oporavlja, dok čeka da mu bolni otok oko lijevog gležnja splasne, svi u klubu vjeruju da će u četvrtak ipak zaigrati protiv Basela. I on se tome nada. No, zasigurno, iako to sam ne kaže, već mu je dosta muke koje ima s ozljedom koja uvijek pogađa isto mjesto, taj njegov gležanj lijeve noge. Propustio je i pripreme zbog njegova bolnog oteknuća, onda ga je i ubod nekog insekta na to mjesto sve pogoršao pa ni papuču nije mogao obuti, a sada opet problem u potpunosti nalik prethodnom. Ali svi se nadaju da će do četvrtka biti spreman za igru. (dr)

Bohar bi mogao doći za dan ili dva

Slovenski krilni napadač Damjan Bohar, još uvijek član poljskog prvoligaša Zaglebia, velika je želja Osijeka i njegova trenera Nenada Bjelice. Pregovori o dolasku Bohara među Bijelo-plave u jednom su trenutku zapeli u tolikoj mjeri da su mnogi povjerovali kako su i propali. Ali nisu, još traju, a u Osijeku se nadaju da će biti uspješno okončani. Za dan ili dva Bohar bi mogao postati novi član prvoligaša s Drave. I sam Bjelica koji u Osijeku obavlja i poslove sportskog direktora još vjeruje u sretan završetak ove priče. (dr)

OSIJEK U KVALIFIKACIJAMA EUROPSKE LIGE U ZADNJE TRI SEZONE

SEZONA 2017. - 2018.
29/06/17. Prvo pretkolo
Santa Coloma - Osijek 0:2
06/07/17. Prvo pretkolo uzvrat
Osijek - Santa Coloma 4:0
13/07/17. Drugo pretkolo
Osijek - Luzern 2:0
20/07/17. Drugo pretkolo uzvrat
Luzern - Osijek 2:1
27/07/17. Treće pretkolo
PSV - Osijek 0:1
03/08/17. Treće pretkolo uzvrat
Osijek - PSV 1:0
17/08/17. Četvrto pretkolo
Osijek - Austria Beč 1:2
24/08/17. Četvrto pretkolo uzvrat
Austria Beč - Osijek 0:1
SEZONA 2018. - 2019.
12/07/18. Prvo pretkolo
Petrocub - Osijek 1:1
19/07/18. Prvo pretkolo uzvrat
Osijek - Petrocub 2:1
26/07/18. Drugo pretkolo
Osijek - Rangers 0:1
02/08/18. Drugo pretkolo uzvrat
Rangers - Osijek 1:1
SEZONA 2019. - 2020.
25/07/19. Drugo pretkolo
CSKA Sofija - Osijek 1:0
01/08/19. Drugo pretkolo uzvrat
Osijek - CSKA Sofija 1:0, 3:4-11m

Linker
24. travanj 2024 01:28