MIGUEL MEDINA
EUROPSKA LIGA

Borba za titulu! Inter i Brozović traže prvi trofej u Europi od 2010., Sevilla u lovu na šesti naslov

Večeras je na rasporedu talijansko-španjolski obračun u finalu Europske lige
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 21. kolovoz 2020. 08:40

U finalu Europske lige u Kölnu snage će večeras odmjeriti Inter i Sevilla. Nerazzurri su se pobjedom nad Šahtarom plasirali u prvo finale nekog europskog natjecanja od 2010. godine kada je Inter na čelu s trenerom Joseom Mourinhom osvojio Ligu prvaka. S druge strane, Los Rojiblancosi su u lovu na svoj šesti trofej Europske lige, a posljednji su put ovo natjecanje osvojili u sezoni 2015/2016.

- Bit će to jako teška utakmica. Igramo protiv momčadi koja ima mnogo iskustva u ovom natjecanju i koja je osvojila najviše naslova pobjednika u posljednjem desetljeću. Moramo biti pažljivi, ali moramo nametnuti vlastitu igru ispunjenu entuzijazmom i hrabrošću, kao i do sada. Igramo finale, a u finale se plasiraju samo najbolje ekipe na svijetu. Na terenu moramo pokazati da smo najbolji ukoliko želimo osvojiti trofej. Mislim da je iza nas odlična sezona, učinili smo važne stvari i ostvarili veliki napredak - izjavio je trener milanskog kluba Antonio Conte.

image
FRIEDEMANN VOGEL

U Sevilli su svjesni težine izazova koji je pred njima.
- Imamo mnogo poštovanja prema Interu. Znamo koliko su moćna i snažna momčad, ali mi smo Sevilla i s razlogom smo u finalu Europske lige. Mislim da obje momčadi imaju podjednake izglede za osvajanje trofeja. Osjećamo se sjajno, pokušavamo se opustiti na razne načine iako smo svjesni težine odgovornosti koja je pred nama. Bit ćemo fokusirani i dat ćemo sve od sebe na terenu - izjavio je veznjak Ever Banega, kojemu će finale Europske lige biti posljednja utakmica u dresu španjolske momčadi.

Linker
20. travanj 2024 16:45