Screenshot
TOTALNO U FORMI

BREKALO JE OPET ZABIO SJAJNU GOLČINU Prvo mu je sudac poništio 'bombu', ali ubrzo je stigla potvrda koja je razveselila Hrvata

Hrvatski reprezentativac bio je jedan od najboljih igrača Wofsburga u pobjedi protiv Malmöa 3:0 u šesnaestini finala Europske lige
Piše: HinaObjavljeno: 27. veljača 2020. 20:44

Wolfsburg, Bayer Leverkusen, Roma, Basel, LASK i Wolverhamptomn izborili su plasman u osminu finala Europske lige.

Nakon što je na svom travnjaku pobijedio Malmo sa 2-1, Wolfsburg je na gostovanju bio još uvjerljiviji pobijedivši sa 3-0 uz novi pogodak Josipa Brekala.

Wolfsburg je poveo u 42. minuti sjajnim pogotkom Josipa Brekela s ruba kaznenog prostora. Bio je to njegov drugi pogodak Šveđanima, nakon što je zabio i u prvoj utakmici, te treći u Europskoj ligi ove sezone.

Mladi hrvatski reprezentativac je povukao loptu, dodao do Wouta Weghorsta koji mu je vratio 'rolicu', a Brekalo sjajno pogodio za 1-0. U nastavku susreta za goste su zabili i Yannick Gerhardt (65) i Victor (69). Brekalo je korak do gola bio i u 68. minuti kada je pogodio okvir gola. Igrao je do 79. minute, dok Marin Pongračić nije ulazio u igru.

Za švedski sastav to je bio tek drugi domaći europski poraz u posljednjih 17 utakmica, a prvi su doživjeli od Chelsea prije godine dana.

Austrijski LASK je nastavio nizati iznenađenja. Nakon što je prvi put prošao natjecanje po skupinama, sada je otišao i korak dalje izbacivši nizozemski AZ Alkmaar. Nakon 1-1 iz prve utakmice, LASK je pred svojim navijačima slavio sa 2-0, a oba gola zabio je Austrijanac hrvatskih korijena Marko Raguž.

Za 1-0 je postigao u posljednjim trenucima prvog dijela, a iz kaznenog udarca, a drugog u 50. minuti. Podsjetimo, Raguž je bio i strijelac i u prvoj utakmici koja je završila 1-1. Za LASK je cijeli susret igrao i Petar Filipović.

Roma je prošla dalje odigravši na gostovanju kod Genta 1-1 obranivši tako pobjedu 1-0 iz prve utakmice.

Roma je sjajno ušla u susret i Aleksandar Kolarov je već u prvoj utakmici uzdrmao okvir gola. Talijani su dominirali u prvih 25 minuta, no do vodstva su prvi došli belgijski igrači. Roman Bezus je lijepo ubacio u kazneni prostor, a Jonathan David zabio glavom između gostujućih stopera. No, Roma je brzo izjednačila, a pogodak za 1-1 zabio je Justin Kluivert u 29. minuti.

Nikola Kalinić nije nastupio za goste.

Bayer Leverskusen je sa dvije pobjede preskočio Porto. U prvom susretu 'apotekari' su slavili sa 2-1, a na uzvratu u Portu sa 3-1. Golove za njemački sastav zabili su Alario (10), Demirbay (50) i Havertz (58), dok je pogodak za Porto zabio Marega (65).

Basel je pobijedio APOEL sa 1-0 potvrdivši 3-0 pobjedu iz prve utakmice.

Pogodak odluke zabio je Fabian Frei iz kaznenog udarca u 38. minuti. Antonio Jakoliš je za goste igrao prvo poluvrijeme.

Espanyol je pobijedio Wolverhampton sa 3-2, ali nije uspio nadoknaditi 0-4 poraz iz prve utakmice.

Sva tri gola za Espanyol zabio je Calleri (16, 57-11, 90+1), dok su za Engleze zabili Traore (22) i Doherty (80).

Linker
20. travanj 2024 12:56