DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
GOST KOMENTATOR

Da sam na Krznarovom mjestu, nikad ga ne bih zamijenio! On uvijek može jednim potezom napraviti razliku

‘U uzvratu će Dinamu biti teže nego u Zagrebu. Čeka ih mali, ali pravi nogometni stadion‘
Piše: Gost komentator: Goran VučevićObjavljeno: 08. travanj 2021. 23:42

Komentar Gorana Vučevića:

Dinamo je odigrao korektnu utakmicu, ali za bolji rezultat protiv čvrstog Villareala nedostajao je Modrima raspoloženi pojedinac koji bi potezom napravio razliku. Trener Krznar dobro je taktički pripremio utakmicu, jer Villareal je odigrao ispod mojih očekivanja. Dobro poznajem njihova izdanja iz Primere, može Villareal bolje od igre u Maksimiru, iako je i ovako pokazao da kvalitetnija momčad. Iznenadilo me što je Villareal krenuo s tri stopera, jer uvijek igraju u standardnih 4-3-3. Dinamu je stoga bilo lakše igrati protiv ekipe koja je ponudila prostor, a pritom nije bila ni agresivna. Međutim, kako sam u startu kazao, nedostajao je igrač koji bi kreirao višak u igri "jedan na jedan", poglavito u sredini terena.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Do jedanaesterca se igralo oprezno s obje strane, više su oba trenera gledala da im momčadi izgledaju kompaktno nego da traže pogodak u nekom srljanju. Čak je Villareal bio više rezerviran nego Dinamo. Igrali su Španjolci bez konkretne završnice, previše u širinu. Dosuđeni jedanaesterac će ostati tema i nakon utakmice, jer lopta je Teophila-Catherine pogodila u ruku iz blizine. Možemo kazati da igrač mora držati ruke uz tijelo u takvim situacijama, većina obrambenih drži čak obje iza leđa. Kada u takvoj situaciji sudac pokaže na bijelu točku, onda obrambeni igrač ispada neoprezan, a sučeva je uvijek zadnja.

U drugom poluvremenu Villareal je igrao španjolsku igru u kojoj se uvijek po izgubljenoj lopti traži brzo preuzimanje. Visoko su izašli gosti, pritisli su Dinamo na njegovoj polovici, ali premda su presingom zadavali probleme domaćinu, nisu dobro stajali na terenu. Dojma sam da su mogli više napraviti u drugom dijelu, jer dominirali su igrom. Krznar je radio dobre izmjene, iako ja na njegovom mjestu ne bih nikada mijenjao Oršića.

image
Zag
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Jasno, trener zna u kakvom je stanju, ali ako je zdrav i potpuno spreman uvijek može Oršić jednim potezom napraviti razliku. Istina je da ni Oršić nije bio u izdanju kao protiv Tottenhama, a Dinamo je jedino tako mogao parirati discipliniranom Villarealu u kojem se Parejo potvrdio kao ključni igrač. Chukwueze je podbacio, a Nigerijac je njihov glavni "brzanac", igrač koji tom osobinom stvara razliku.

U uzvratu će Dinamu biti teže nego u Zagrebu. Čeka ih mali, ali pravi nogometni stadion na kojem je Villareal navikao igrati. Izgledat će Španjolci brže i moćnije, a Dinamo može odgovoriti samo većom agresivnošću i energijom mladih igrača gladnih velikog rezultata. Nakon zagrebačke utakmice Villareal je veliki favorit za prolazak, ali Dinamo nema što izgubiti u uzvratu. Istina je da šanse Modrima nisu velike, međutim, u Villarealu mogu uživati u utakmici i pokazati se u još boljem izdanju.

Linker
18. travanj 2024 20:14