DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PIŠE TOMO NIČOTA

Dinamo je došao do razine kad remi protiv Genka nije uspjeh, a evo što najviše peče i ostavlja gorčinu

Činjenica jest da Modri sve teže pobjeđuju, ovo im je treći remi u Maksimiru u kratkom vremenu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. studeni 2021. 22:38

Prije nekoliko godina bi nakon zadnjeg sučevog zvižduka vjerojatno ustala čitava zapadna tribina i zapljeskala svojim junacima, možda bi ovacije zaradio i UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin, jer je blagoslovio genijalnu ideju o osnivanju i trećeg ranga klupskog nogometa i time dao priliku i klubovima protiv Dinama da napokon igraju u Europi i na proljeće.

Onda bi se slavilo pragmatičnu igru koja je donijela siguran bod, brzo bi se zaboravilo da je u zadnjim minutama Dinamo 'visio', a Livaković spašavao. Koga to više i briga, Dinamo će i na proljeće biti u Europi, u London se, na megdan West Hamu ide na izlet i u predbožićni šoping.

Međutim, Dinamo je zadnjih sezona svojim rezultatima i izvedbama u Europi podigao letvice i preskočio stepenice, pa je zadnja sučeva 'svirka', zapravo, donijela više nelagode nego veselja. Da, donijela je i sigurnu Konferencijsku ligu, još jedno europsko proljeće, ali to je ono što se smatralo normalnim i očekivanim u svim kalkulacijama nakon ždrijeba. Gledat ćemo Dinamo i na proljeće u Europi, tko zna, možda Dinamo u toj ligi stigne i daleko, dalje i od četvrtfinala, međutim, cilj je bila Europska liga, nastavak natjecanja u tom društvu, Dinamo ga je mogao dohvatiti nakon Genka, a to nije učinio.

Štoviše, kako je utakmica odmicala činilo se da je Dinamo sve dalje od mete, da su Belgijanci bliži drugom golu, da u nogama Dinamovih igrača nema dovoljno dinamita za pobjednički udarac. Stalno smo nešto čekalo, sad će, sad će, na kraju vidjeli tek dvije Livakovićeve bravure, pred očima izbornika Dalića koji je ovog puta bio u Maksimiru, dvije bravure koje su Dinamu spasile bod. I to je ono što najviše peče, Dinamo je ostao nedorečen.

Dinamo je i dalje drugi, ima dva boda više od Genka, ali belgijski klub dočekat će na svom terenu otpisani Rapid, dok Dinamo, umjesto na izlet, u London mora u ozbiljnu borbu za bod(ove). A to je ono što su u Maksimiru željeli izbjeći, jer čekaju ih derbiji, Rijeka pa Hajduk, West Ham je trebala biti revija na kraju jeseni. Nije to nemoguća misija, ali protiv Genka je Dinamo djelovao, nakon izjednačenja, napadački toliko nemoćno da je ostao gorak okus tog remija. Nije katastrofa, nije potop, ali Dinamo je došao do razine kad ovakav remi nije uspjeh, kao niti Konferencijska liga.

No, činjenica jest da Modri sve teže pobjeđuju, ovo im je treći remi u Maksimiru u kratkom vremenu (Istra, Osijek, Genk), nisu uvjerljivi. I iako su još uvijek na nogama i u zadnje kolo ući će kao drugi u skupini, dojam je da ovih 1:1 s Genkom nosi više problema nego rješenja.

Linker
17. travanj 2024 15:44