JOHAN EYCKENS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Johan Eyckens/Zuma Press/Profimedia
PET DO 12

Dinamo zadao težak udarac cijelom belgijskom nogometu, evo zašto: ‘Ne piše nam se dobro‘

‘Sada moraju svi početi pobjeđivati i nadati se da će konkurenti kiksati‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. listopad 2021. 20:28

Prenijeli su nam belgijski kolege da je razočaranje u Genku nakon poraza od Dinama bilo veliko, da se nitko nije nadao takvom rezultatu. Znali su da je hrvatski prvak uspješna europska momčad, da Zagrepčani imaju iskustvo i tradiciju u Europi veću od Genkovih. Međutim, 0:3 za mnoge od njih ipak previsok poraz.

- Ne, ovo nije bila lijepa večer. Očekivali smo puno više od ovoga i moramo se zapitati zašto je tako izgledalo. Protivnik je u odlučujućim trenucima bio nešto pametniji i bolji, Dinamo je iskoristio prostor koji smo mu dali - rekao je trener John van den Brom, koji je komentirao kako je njegova momčad, zapravo, sama sebi najviše zagorčala život, radila greške koje je Dinamo, samo, znao dobro iskoristiti.

- A onda je došao i crveni karton, tu je utakmica bila gotova - kazao je Genkov trener i dodao:

- Nakon svega, zaslužili smo izgubiti, Dinamo je u puno segmenata bio bolji do nas, od Dinama se i puno toga može naučiti.
Pišu Belgijanci kako je plan bio sjajan, nakon Rapida pobijediti i Dinamo, sa šest bodova uhvatiti zamah prema prolasku skupine, kako su i sami naglašavali, time bi 50 posto posla oko prolaska bilo gotovo.

image
VIRGINIE LEFOUR Afp

- A sad će biti jako teško proći skupinu, Genk igra dvije utakmice s West Hamom, Dinamo je u puno boljoj poziciji - piše Het Laatste Nieuws.

Pera umočena u tugu

Brojni belgijski izvjestitelji s tugom zaključuju kako je nakon “crnog četvrtka”, u kojemu su izgubili i Genk i Antwerpen (od Eintrachta), Belgija sve dalja od direktnog kluba u Ligi prvaka u sezoni 2023./24., a to je nešto na što su naviknuli i što žele zadržati. Međutim, sad, kad su uzeli smo šest od 12 bodova ovoga tjedna (Brugge i Gent su pobijedili), bit će to vrlo teška misija.

- Sad je pet do 12, moraju svi početi pobjeđivati i nadati se da će konkurenti kiksati. Inače, ne piše nam se dobro - zaključuje autor Het Nieuwsblada.

Genk je kod 0:1, piše portal Sporza, imao dvije-tri odlične prilike za izjednačenje, no onda je na samom kraju prvog dijela Dinamo zabio za 0:2. Bila je to loša sreća za Genk, koji se više nije mogao vratiti u utakmicu.

image
VIRGINIE LEFOUR Afp

U svakom slučaju, zaključuju Belgijanci, Dinamo je zasluženo slavio, hrvatski prvak iskoristio je na vrijeme svoje šanse i pokazao Genku kako se u Europi pobjeđuje.

- Dinamo sad ima dvije utakmice s Rapidom, a Genk očekuju utakmice s West Hamom. Hrvatski prvak sad je u boljoj situaciji za prolazak skupine nego naš predstavnik - piše isti portal.

Sve u svemu, nije to bila Genkova večer, Dinamo je to znao kazniti i uzeti važna tri boda. Belgijski klub sad se mora vaditi na West Hamu, zbog sebe i belgijskog koeficijenta

Linker
24. travanj 2024 00:35