DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SASTAV ZA WEST HAM

Dinamov važni trojac vraća se u momčad za veliki okršaj s Englezima: Evo kako bi mogli izgledati Modri

Nekako se čini da je najupitnija situacija s Oršićem, koji je na treningu iskrenuo gležanj.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. rujan 2021. 19:10

Imat ćemo slatke brige prije West Hama, rekao je Damir Krznar nakon utakmice sa Šibenikom, nakon što je zaključio da bi većina dosad ozlijeđenih igrača moglo biti spremno za utakmicu. Arijan Ademi i Rasmus Lauritsen vratili su se u pravi tren, Danac je donio i pogodak, kapetan dodatno gorivo u završnici utakmice, oni su spremni za Londončane.


A po svemu sudeći, spreman će biti i Dominik Livaković, koji je na utakmici Hrvatske u Rusiji istegnuo aduktor, propustio je susrete protiv Slovačke i Slovenije kao i ovaj Dinamov sa Šibenikom. No, prema nedjeljnim informacijama u četvrtak bi opet trebao stajati među vratnicama, 51. put u europskim utakmicama. U konkurenciji za momčad očekujemo i Bartola Franjića koji je ozljedu mišića zaradio u mladoj reprezentaciji.


Nekako se čini da je najupitnija situacija s Mislavom Oršićem, koji je na treningu iskrenuo gležanj.


- Vjerujem da će i on biti spreman, da će već u ponedjeljak ili utorak biti u punom treningu - kazao je Krznar.


Izvan stroja zbog ozljeda još su uvijek Dino Perić i Duje Čop, a manjih problema zbog kojih nije bio u kadru za Šibenik ima i Marin Leovac.


U kakvom će sastavu Dinamo istrčati u četvrtak protiv West Hama? Naravno da je o tome još uvijek prerano govoriti, tek od ponedjeljka Krznar i suradnici krenut će u ozbiljniju potragu za idealnih 11, hoće li ostati vjerni ovoj opciji s trojicom u zadnjoj liniji ili će se vratiti “starom” sustavu s četvoricom. Nekako nam se ova varijanta 3-4-2-1 čini izglednijom, kao da su njoj svi u Dinamu skloniji, a i zadnje izvedbe u tom sustavu bile su sadržajnije i bolje od prethodnih.

Dakle, odluči li se Krznar za istu formaciju kao protiv Osijeka i Šibenika, a pod uvjetom da doista svi ozlijeđeni i roviti ozdrave do četvrtka, Dinamo bi protiv Engleza mogao izgledati ovako: Livaković - Lauritsen, Theophile-Catherine, Franjić - Ristovski, Ivanušec, Mišić, Oršić - Petković, Ademi - Jurić.

image
Sn

To u ovom trenutku izgleda kao idealnih Dinamovih 11, a hoće li tu tom smjeru ići i Krznarova razmišljanja, vidjet ćemo u četvrtak.

Linker
16. travanj 2024 15:16