GORAN MEHKEK/CROPIX
Komentar Davorina Olivarija

Duboki naklon, Dinamo! Svi u ždrijebu od sada moraju razmišljati kako nadigrati ovu momčad Zorana Mamića

Ovu momčad je teško nadigrati, odlično je posložena, iznimno motivirana, maksimalno izbalansirana.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. prosinac 2020. 08:00

Duboki naklon, plavi dečki! Dinamo je trijumfalno, četvrtom uzastopnom pobjedom, zaključio skupinu Europske lige, osvojio je uvjerljivo prvo mjesto s 14 bodova dostigavši tako rezultat od prije dvije godine kad se nakon 49 godina plasirao u europsko proljeće nakon 49 godine. Šteta što su primili taj jedan pogodak, ali opet su oborili rekord.

Ne onaj koji su željeli, da kao jedini klub u povijesti ne prime pogodak u natjecanju u skupinama Europske lige i Lige prvaka, ali opet su najbolji u tom segmentu, Naime, nisu primili pogodak 525 minuta, što je opet povijesni rekord, niti jedan klub u ta dva natjecanja nije izdržao tako dugo. Dakle, ispisali su povijest, ovaj pothvat ući će u sve klupske almanahe. Uzeli su još i 570 tisuća eura za pobjedu, poboljšali hrvatski koeficijent, dakle, ovo je bila majstorska plava jesen.


Da, malo nam je žao zbog tog primljenog pogotka, a zamislite, zabio ga je naš čovjek, Kristijan Bistrović. Po onoj, tko će kome, ako ne svoj svome. No, to je zaista samo mala žal, jer sve ono što je Dinamo pokazao u ovom natjecanju do sada zaslužuje ogromne čestitke. Jučer su Modri opet bili pravi, od prve minute djelovali su kao ozbiljna europska momčad, s jasnom vizijom i planom igre. Odmah su preuzeli posjed lopte, stisli su CSKA, nisu ruskoj momčadi dali disati. Napadi su se slijevali poput rijeke prema golu Akinfejeva, prvo poluvrijeme je zaista bilo izvrsno. U drugoj dionici pred kraj su malo popustili, nekako se stekao dojam da su ipak mislili samo o tome da ne prime pogodak, malo su se povukli, a CSKA je jurišao, baš su željeli zabiti taj pogodak Dinamu, da postanu jedina momčad kojoj je to uspjelo. Uspjelo im je...


No, ponavljamo, nema veze, ne može to niti za mrvicu pokvariti sve ono u čemu smo uživali ove jeseni. A uživali smo u izvrsnom europskom Dinamu, u plavim dečkima koji su marširali Europom kao najjača vojska kojoj nitko ne može stati na put. Svi ciljevi su ispunjeni, oni rezultatski i oni financijski.

Nakon ovakvog Dinama kakvog smo gledali ove jeseni, možemo kazati da će svaki suparnik koji u ponedjeljak osvane u ždrijebu morati itekako razmišljati kako nadigrati ovu momčad Zorana Mamića. Jer, ovu momčad je teško nadigrati, odlično je posložena, iznimno motivirana, maksimalno izbalansirana. Svi igrači koji su partiicipirali ove jeseni u Europi bili su na razini, svi su ugradili svoj kamenčić u izgradnji europskog dvorca. Afirmirani su i mnogi mladi dečki, sve je bilo za pet, Dinamo je igrao europski nogomet. Da, nezgodno je što su se ozlijedili Ademi i Leovac, iskusni vukovi, ali događa se. Valjda će se brzo oporaviti.


Sad s velikim nestrpljenjem čekamo nedjeljni derbi na Rujevici. Rijeka je također pobijedila u svojoj posljednjoj utakmici u skupini, bit će to pravo kreševo dvije hrvatske europske momčadi, sigurni smo da ćemo gledati sjajan nogomet.

Velika je šteta što nije moglo biti gledatelja na tribinama jer Dinamo je jučer zaslužio ogroman pljesak, a za sve ono što su nudili u dosadašnjem dijelu sezone. Nadamo se kako će Modrima pljeskati na proljeće, to su definitivno zaslužili.

Linker
20. travanj 2024 06:23