CROPIX
JEDNA IZNIMKA

EVO GDJE MOŽETE GLEDATI HRVATSKE KLUBOVE U EUROPI CIJELOGA LJETA TV prijenos Hajduka s Malte je osiguran, Dinamo u playoffu Lige na dvije televizije

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. srpanj 2019. 11:27

Arenasport je i dalje ključna televizija za hrvatski nogomet, i novu sezonu Prve HNL moći ćemo gledati na njezinim kanalima, a jednako vrijedi za europske nastupe. Sva četiri kluba koja će Hrvatsku predstavljaju u UEFA-inom natjecanjima potpisala su ugovor s T-comom po kojem će Arenasport raditi prijenose njihovih domaćih utakmica. Dinama u Ligi prvaka te Rijeke, Osijeka i Hajduka u Europskoj ligi.

Taj se dogovor ne odnosi na susrete koji se igraju u inozemstvu, teoretski bi na neki ogled na strani mogla uskočiti i pojedina druga televizija, ali to je malo vjerojatno, treba očekivati da će većina susreta, možda i svi s gostovanja također biti na Arenasportu jer to se u pravilu dogovara reciprocitetom s televizijom iz države iz koje je suparnička momčad. Tako je bilo i protekle sezone kad je Arenasport imala sve nastupe naših osim Osijeka u prvom pretkolu u Moldaviji kad je odmjerio snage s Petrocubom iz Kišinjeva.

Već utorak, od 18 sati, premijera u novoj sezoni Hajduka na Malti bit će izravno na Arenasport 1. Što je osigurano s dosta poteškoća jer Maltežani nisu bili osobito zainteresirani za taj prijenos i neko se vrijeme nalazio pod upitnikom, ali nikakve dvojbe više nema.

Jedina iznimka u kvalifikacijama je play-off runda Lige prvaka. Ako Dinamo dođe do te faze, što je posljednja stepenica prije skupina, tada izlazi iz programa Arenasporta i ulazi u shemu dviju televizija koje imaju pravo na elitno natjecanje. Utakmicu u utorak, neovisno bila doma ili vani, prenosio bi PlanetSport, a u srijedu HTV.

Kao i protekle sezone te dvije televizije vjerojatno će raditi Ligu prvaka od play-off runde u izlučnom natjecanju do finala. Međutim, prema informacijama iz televizijskih krugova bilo je razgovora i točka na "i" još nije stavljena da se paket koji ima PlanetSport vrati na Arenasport počevši od natjecanja po skupinama. Po nekima to je i dalje 50:50, po drugima ostat će na PlanetSportu. Pogotovo je to sigurano ako Dinamo uđe u skupinu. Što za pretplatnike nije svejedno.

Bude li kao dosad, PlanetSport ostat će obvezan kanala za prijatelje nogometa, pogotovo utorkom, ali i srijedom jer HTV radi samo jedan susret. Dakako, i streamovi na internetu za one koji tako odluče...

Arenasport će prenositi Europsku ligu do kraja, nesumnjivo je toj televiziji posebno bitno da se neki od hrvatskih klubova probije u skupinu. Kao što je protekle sezone bio Dinamo.

HTV tijekom ljeta, osim play-offa Lige prvaka ima samo još jedan siguran nogometni prijenos, radi se o europskom Superkupu kojeg u Istanbulu, na stadionu Bešiktaša, igraju Liverpool i Chelsea 14. kolovoza. Uglavnom, sve će se moći pogledati i gotovo sve treba platiti. Televizija poput Nove TV i RTL-a nema nigdje kad je riječ o nastupima hrvatskih klubova na međunarodnoj sceni. Reprezentacija i kvalifikacije za Europsko prvenstvo ostaju na Novoj TV, a susreti ostalih nacionalnih momčad u tom ciklusu na Sportklubu. Nova TV i Sportklub će, prema najavama, raditi i Euro sljedeće godine. Koji se premijerno igra diljem članica UEFA-e.

Linker
23. travanj 2024 11:19