DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
INVAZIJA NA BEČ

Foto/Video: Pogledajte atmosferu u Austriji! BBB-i i navijači Rapida se zajedno zagrijavali za utakmicu

Na stadionu koji prima 24.000 gledatelja službeno je oko 1.800 navijača Dinama
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 21. listopad 2021. 16:59

"Još smo na putu", javio se jedan, "ali ovoga puta ne očekuj spektakle..."

To je, u biti, bio najprecizniji odgovor na pitanje koje se zavrtilo u nogometnim i pogotovo navijačkim kružocima ovih dana: Hoće li Beč biti poprište jedne od najvećih invazija plavih brigada posljednjih euro-godina.

Ipak, eto, neće. Razlog tome, pak, leži u činjenici da se na stadion Rapida može ući samo uz potvrdu da ste cijepljeni ili ste prebolili Covid. PCR i/ili brzi antigenski testovi tamo ne vrijede...

- Zato i je hrpa ekipe odustala. Mnogi se neće cijepiti, ili nisu cijepljeni i nema smisla da idu gore a znaju da se ne mogu "prošverati" na stadion - kaže mi, pak, još nekidan jedan od prijatelja plave boje.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Dinamo je, inače, dobio 1650 ulaznica za svoj sektor, te još 150 ulaznica za prijatelje kluba, i ta oba sektora bit će definitivno ispunjena, što znači da će na stadionu koji prima 24.000 gledatelja službeno biti 1.800 navijača Dinama.

Od njih, hrpa ih je stigla iz Hrvatske, mahom, naravno, Zagreba, a tijekom dana uokolo centra Beča mnogi Boysi viđeni su, klasično, bez navijačkih obilježja. Uglavnom, bez do popodneva organiziranog okupljanja i navijanja na jednom punktu, ali uz dosta manjih skupina, uz pive i parizere.

Video: Tomo Ničota

Ta vizura, dakle, definitivno nije bila nalik onoj iz Stuttgarta, Münchena, Milana prije tri godine, ili gostovanja na Otoku, pa i Plzena, na mjestima gdje su Boysi održali malu školicu navijanja. Međutim, naši izvori iz Beča, kazali su nam da ta ukupna brojka od 1.800 navijača Dinama definitivno nije konačna.

Video: Tomo Ničota

- U Austriji, a pogotovo samom Beču hrpa je navijača Dinama koji su kupili ulaznice za ostale sektore, što su i mogli s obzirom da imaju austrijske dokumente, a sigurno će u Beč stići i tifozi plavih iz Njemačke, Švicarske, diljem ovih krajeva. Stoga se nemojte začuditi ako će Dinamo na stadionu imati jaču podršku. Ako me pitate koliko, teško je procijeniti, no po mojem mišljenju, na osnovnu brojku očekujte još otprilike toliko, možda malo manje, možda malo više - priča mi bečki poznanik, čija je obitelj davno Hrvatsku zamijenila austrijskom metropolom.

Video: Tomo Ničota

Premda se, usto, možda očekivao i neka zajednička navijača Rapida i Dinama oko tužnog, nedavnog odlaska ikone oba kluba, Zlatka Cice Kranjčara, ona je, doznajemo, preostala, no postoji mogućnost da se negdje usred utakmice odnekud prelomi ime i prezime velikog i nezaboravnog junaka obaju klubova.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

U svakom slučaju, po brojnosti ovo definitivno neće biti najmnogoljudnije plavo gostovanje, no treba pričekati stadionske vizure i decibele. Oni će otkriti sve...

image
Navijači Dinama u Beču uoči utakmice
TOMO NIčOTA

Linker
25. travanj 2024 04:06