RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VELIKI NAKLON MODRIMA

Grub podsjetnik što je Dinamo napravio još većem klubu!? Rusi se dive: ‘Zagrepčani su igrali kao PSG‘

Ruski mediji su nakon poraza Krasnodara na zanimljiv način opisali dojmove o Dinamu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2021. 09:00

Dinamo je Rusima u Krasnodaru očitao pravu malu nogometnu lekciju. Toga su svjesni i oni sami, domaćini utakmice koja je odigrana po iznimno hladnom vremenu i temperaturi koja je bila bliska onoj od desetak stupnjeva ispod ništice. No, Modrima je očito svejedno, jer igrom koju su na trenutke prikazivali, podsjećali su nas na najdojmljivije izvedbe u novijoj povijesti. Točnije, baš su jednu takvu i ponovili.

Što su drugo mogli Rusi dakle, nego čestitati i poželjeti svojim pulenima da na maksimirskom uzvratu za sedam dana pokušaju napraviti pravi mali podvig. Jer, nećemo se zavaravati, ako Dinamo ponovi i pola od izvedbe ovoga četvrtka, Krasnodar im za sedam dana u Zagrebu ne može pobjeći na dva pogotka razlike. Tri gola u gostima za mirniji doček revanša...

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Dinamo je pokazao svoju snagu - barem u usporedbi s ruskim klubovima - još u grupnoj fazi u kojoj su bili bolji od CSKA. U Krasnodaru s Hrvati još jednom pokazali da to nije bila slučajnost - napisao je, između ostalog ruski Sport Express.

Ne samo to, Rusi su bili spremni i ovako podcijeniti hrvatskog prvaka.

- Dinamo Zagreb, očigledno, ne izaziva takvo uzbuđenje, kakvo bi nastalo kada bi došli Milan, Manchester United, Arsenal ili Roma. Svi oni mogli su biti protivnici Krasnodara.

U jednoj njihovoj kolumni piše i ovo:

- Problem nije samo u golmanu Gorodovu, već u cijeloj momčadi. Kod trećeg gola Dinama igrači Krasnodara su samo gledali Brunu Petkovića, aktivniji su od njih bili ljudi koji su gledali utakmicu iz kauča. Dinamo je u ovome trenutku jači od svih ruskih klubova.

S time se možemo složiti, dapače. Kao i s ovim što je napisao ruski list Kommersant.

- Za one koji nisu ravnodušni prema Krasnodaru, ova utakmica bila je grub podsjetnik onog što je Dinamo napravio CSKA Moskvi. To je ne baš atraktivan klub koji se u grupnoj fazi dosta brutalno obračunao s CSKA-om. Dinamova standardna taktika ne uključuje lov na visok posjed... Baš suprotno, vrlo su skromni u tome. U Krasnodaru Dinamo nije mogao odbiti igrati poput PSG-a.

Linker
25. travanj 2024 07:23