Mark Runnacles/Getty Images
OBJASNIO ŠTO SE DOGODILO

HRVAT UDARIO NA HRVATA, A SVE JE ZAKUHAO BIVŠI AS RIJEKE 'Nisam znao što se dogodilo... dobio sam udarac ispod oka, a rasjekao mi se dijelom i nos'

BARIŠIĆ & KATIĆ Lijevi bek Rangersa morao je napustiti igru jer ga je udario suigrač
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. rujan 2019. 16:55

Glasgow Rangers izbacio je poljsku Legiju golom Morelosa u 4. minuti sudačke nadoknade i dobio skupinu Europske lige s Portom, Feyenoordom i Young Boysima. Borna Barišić sam je zatražio zamjenu u 64. minuti…

- Malo mi se vrtjelo u glavi, dobio sam udarac ispod oka, a rasjekao mi se dijelom i nos. U prvi mah nisam osjetio nikakav problem, ali kasnije mi se počelo mantati - objasnio nam je Barišić, pa otkrio:

- Bio sam u skoku i nisam znao što se dogodilo. Naknadno sam doznao da me udario suigrač i to upravo Nikola Katić.

Kako se to dogodilo?

- Legija je uputila dugu loptu, na nju je išao Marko Vešović, bivši igrač Rijeke, i nas dvojica.

Lukav je Vešović, uspio vas je natjerati da se međusobno “potučete“.

- Je, bome je. Nisam išao na pregled. U četvrtak mi se vrtjelo, i malo me boljela glava, ali u petak je bilo sve OK. Nije bilo potrebno ni za šivanjem rana, samo su mi namazali.

VILLAREAL, SPAIN - SEPTEMBER 20:  Borna Barisic of Rangers during the UEFA Europa League Group G match between Villarreal CF and Rangers at Estadio de la Ceramica on September 20, 2018 in Villareal, Spain.  (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Kakvu kaznu pripremate za Katića?

- Izvući će se bez sankcije - nasmijao se Barišić, štoviše:

- Dobio je nagradu u vidu pobjede u zadnjoj minuti za prolaz.

Ako pripazi što radi, bit će sve u redu.

- Samo neka zadrži svoj način igre, dok pobjeđujemo dobro je. Neka Niko bude agresivan i dalje, izdržat ću sve - komentira Barišić s podosta šale, njih dvojica imaju sjajne odnose.

Nazvali smo i Katića.

- Eto, popio je lakat od najboljeg prijatelja - oglasio se negdašnji igrač Slavena Belupa. I nadovezao na Barišićevu poruku “Samo neka nastavi agresivno“.

- Ispalo je malo nezgodno, u doskoku sam ga baš pogodio, kako nije očekivao. Zamantalo mu se, bio je zbilja težak udarac. Dobro je što nema nikakvih problema.

GLASGOW, SCOTLAND - MAY 12: Nikola Katic of Rangers celebrates at the final whistle during the Ladbrokes Scottish Premiership match between Rangers and Celtic at Ibrox Stadium on May 12, 2019 in Glasgow, Scotland. (Photo by Mark Runnacles/Getty Images)
Getty Images

Kako ćete se iskupiti?

- Nešto ćemo dogovoriti. Pripremit ću mu neko, ovaj put ugodno, iznenađenje.

Skupina Europske lige bila je važan cilj. Barišić ističe:

- Kako ne, cijela sezona dobije drugačiji izgled kad igraš u Europi. Svi vole europske utakmice.

Kako Katić gleda na protivnike u Europi?

- Teško je. Porto je europski velikan. Feyenoord igra dosta dobar nogomet. Gledao sam Young Boyse, lani su bili u Ligi prvaka, sada blizu. Protekle sezone smo parirali svima i do posljednjeg kola igrali za prolaz. Imat ćemo šanse otići dalje. Zašto ne? Posjedujemo kvalitetu za to.

Već u petak Barišića, koji je starter na lijevom beku kod Zlatka Dalića, čeka Slovačka u dresu reprezentacije.

- Pred nama su dvije jako bitne utakmice, porazom od Mađara zakomplicirali smo si život. Slovaci su dobra ekipa. Svakih nekoliko dana imamo veliku utakmicu. I Azerbajdžan će biti takav zbog važnosti bodova - rekao je Borna.

Svatko ima svoje brige, derbije, transfere, neigranja… Koliko se u reprezentaciji možete “nabrusiti“ na utakmicu, a bez pravog naboja Hrvatska nikad nije bila posebno dobra?

- Teško je pričati u ime drugih, ali mislim da je kod svih kao kod mene - reprezentacija je nešto posebno. Pogotovo nama Hrvatima. Svi shvaćaju značenje tih utakmica i vjerujem da neće biti problema oko naboja. Kao ni imperativa, jer zna se da su to dvije pobjede. Opet, nikad ne možeš prognozirati kako će završiti. Mi ćemo svi biti na sto posto. Iako, točno je da je teško biti svakih par dana fokusiran do maksimuma.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Slovaci i dalje imaju Hamšika, ali i druge kvalitete igrače.

- Odličan je. Gledao sam ih, čvrsti su, motorični… - zaključio je Barišić.

Podsjetimo, Hrvatska će na stadionu City Arena u slovačkoj Trnavi igrati protiv Slovaka u petak 6. rujna u 20:45 h, a protiv Azerbajdžana tri dana poslije u Bakuu na stadionu Bakcell Arena u 18:00 h.

Linker
20. travanj 2024 14:26