FEDERICO GUERRA MORAN Nurphoto Via Afp
POTVRDILA UEFA

Hrvati nikad nisu pobijedili kada bi on sudio: Dinamo saznao ime suca za važnu utakmicu u Belgiji

Finac je iskusni arbitar, u prvenstvu Finske sudi od 2006. godine, a na listi FIFA-e je od 2009.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 28. rujan 2021. 18:34

Finski 43-godišnji sudac Mattias Gestranius, inače laboratorijski tehničar, dijelit će pravdu u četvrtak navečer na utakmici između Genka i Dinama. Gestranius je iskusni arbitar, u prvenstvu Finske sudi od 2006. godine, a na listi FIFA-e je od 2009. Ima Finac iskustva i s hrvatskim momčadima, koje pod njegovom arbitražom još nikada nisu pobijedili.

Priču je počela Rijeka 2017. u skupini Europske lige. Na gostovanju kod AEK-a s dva gola Gorgona povela je s 2:0, a završilo je 2:2. Za domaću momčad od 30. minute igrala je sadašnja zvijezda Hajduka Marko Livaja. Prošle sezone je Gestranius dvaput sudio hrvatskim klubovima u skupinama Eurolige.

Prvo Dinamu protiv Feyenoorda 22. listopada 2020. u Maksimiru. Već u 8. minuti svirao je Gestranius kazneni udarac za goste, no Dominik Livaković bio je uspješniji od Stevena Berghuisa. Nizozemci su utakmicu završili s desetoricom, u 73. im je isključen Marcos Senesi, a ubrzo potom Modri su tražili kazneni udarac zbog starta na Arijanu Ademiju, no Finac se nije oglasio, a mogao je... Dvoboj je tako završen bez pogodaka. Dva tjedna kasnije Gestranius je sudio i u 1:2 porazu Rijeke od Napolija na Rujevici, a i na toj utakmici Riječani su poveli golom Roberta Murića

Linker
23. travanj 2024 10:44