UČINITE PROMJENU

Najveći hitovi među slavinama za 2021. godinu: Od mat crnih do glamuroznih zlatnih

 ASBE/GETTY IMAGES
Dizajneri kažu kako su kupaonice ušle u novu eru spajanja starinskog izgleda i suvremenih detalja

Još malo i opraštamo se od 2020., a što nam nosi 2021. doista je teško reći. Ali kad su u pitanju različiti trendovi u uređenju ipak se možemo odvažiti i nešto predvidjeti. Ovaj put ćemo se fokusirati na kupaonice. Bilo da radite potpuno novu kupaonicu ili preuređujete staru ili jednostavno želite unijeti samo malo promjene u interijer, slavine su glavne zvijezde na koje ćete morati obratiti pozornost u 2021. godini.

image
Ribble Valley Bathrooms

Slavine od nehrđajućeg čelika ili kroma definitivno su ušle u sferu dosadnoga, bar nakon ovakve godine. Stoga slobodno se odlučite za mat crne slavine ili one od mesinga, bakra ili zlatne. Kad kažemo zlatne, naravno, mislimo na boju, osim ako imate dovoljno novaca za prave. U svakom slučaju nemojte se bojati prenijeti poruku s odabirom slavine u svojoj kupaonici. Ipak je to vaš dom i vi imate potpuno pravo na slobodan odabir onoga što vam se sviđa.

Abby Schofield, dizajnerica kupaonica, direktorica i suvlasnica Ribble Valley Bathrooms kaže kako su u posljednje vrijeme kupaonice izašle iz sfere jednostavnih bijelih keramičkih pločica i bolničkog izgleda te ušle u novu eru spajanja starinskog izgleda i suvremenih detalja. Dolazi do jednog eklektičnog spoja slavina i različitih materijala, glatkih površina te posljednje tehnologije.

NEKA BUDE CRNO

Crne matirane slavine su potpuni hit koji vlada u posljednje vrijeme i vjerojatno će se tako nastaviti i dogodine. Elegantne su i suvremene i posebno se ističu i podižu prostor ako se nađu u potpuno bijeloj kupaonici ili kada se radi o monokromnom dizajnu. Crna boja slavine daje određenu dubinu laganim tonovima, a ako pak želite postići starinski izgled kombinirajte ju s pločicama u boji senfa i dobit ćete odvažan retro stil. Tražite slavine koje imaju čiste ravne linije i minimalistički izgled tako da se ipak mogu uklopiti u bilo koji dizajn kupaonice

image
Britton

GLAMUR ZLATNE BOJE

Suvremeno uređenoj kupaonici možete dati mali Art Deco zaokret jednostavnim postupkom ugrađivanja slavna od mesinga ili onih u zlatnoj boji. Ovi materijali i boje trenutno podižu svaki prostor i ostavljaju dojam luksuza. U kombinaciji s glatkim bijelim porculanom slavine od mesinga postaju zvijezde kupaonice, ali također ako je paleta boja u vašoj kupaonici mat ili se radi o tamnijim bojama zlato ili mesing imaju sposobnost naglasiti taj prostor svojim prisustvom. Možete se odlučiti za zlatne slavine samo na umivaoniku ili napravite korak dalje i ugradite isti tuš. Nema razloga da se ne osjećate kraljevski u vlastitoj kupaonici.

image
Ribble Valley Bathrooms

KOMBINACIJA STAROG I NOVOG

Dizajneri interijera predviđaju da će baš ovo biti dobitna kombinacija za 2021. godinu. Spoj suvremenog izričaja i tradicionalnih elemenata je nešto za što se sve više ljudi odlučuje. U ovom slučaju odlučite se za slavine modernog dizajna koje nose starinski šarm u kombinirajte ih s minimalističkim umivaonikom i pločicama s različitim motivima tako da biste postigli eklektičan stil.

image
Perrin & Rowe

NEKA PRIRODA BUDE INSPIRACIJA

Ova 2020. zbog zatvaranja raznih lokacija na koje smo bili naviknuti primorala nas je da češće odlazimo u prirodu, stoga znalci kažu da u 2021. možemo očekivati da će priroda biti velika inspiracija u uređenju interijera pa tako i kupaonica. Bakrena slavina od Gessija dizajnirana je tako da svojim oblikom podsjeća na kap vode, a opremljena je tehnologijom koja štedi vodu pa tako nije samo začuđujuće privlačna svojim izgledom, nego je i usmjerena ka održivosti što je iznimno bitno u ovo vrijeme.

image
Gessi

BAKAR KAO ODABIR

Bakrene slavine su popularne već godinama kao blaža verzija slavina od mesinga. Ako želite s nečim naglasiti svoju kupaonicu neka to bude bakrena slavina s ukrasnim detaljima, pogotovo ako u svojoj kupaonici imate mogućnost za postavljanje samostojeće kade u viktorijanskom stilu. Dizajneri naglašavaju kako će 2021. godina biti godina povratku udobnosti i jednostavnijim načinima života pa će se s time vratiti i svima poznati stariji stilski periodi.

image
Ribble Valley Bathrooms

UJEDINITE SVE

S obzirom na sve popularnije korištenje mesinga i i sve češći odabiri luksuznog dizajna u kupaonicama poznati brend Perrin & Rowe u svoju su ponudu dodali stalke za umivaonike i slavine istog dizajna. Ova kombinacija doista privlači pozornost pogotovo ako se nađe uz tamniji zid koji još više naglašava luksuz linija i boju pa daje jedan profinjen izgled kupaonici koja bi se slobodno mogla naći i u hotelu s 5 zvjezdica.

image
Perrin & Rowe
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:04