StoryEditor
 CRISTINA QUICLER/AFP
Filmska akcija

Malo je nedostajalo da Dinamo protivnika sazna dan ranije i da to potpuno neočekivano budu - Maltežani!

Rumunjski mediji izvještavaju da je u Cluju nastala konsternacija nakon novih mjera zbog korone
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. kolovoz 2020. 14:10

Dinamo čeka ime suparnika u drugom pretkolu, saznat će ga u srijedu navečer kad na Malti igraju Floriana i Cluj. Odnosno, trebali bi igrati, jer u vrijeme vladavine COVID-a, dok utakmica ne počne nitko ne može jamčiti da će se i odigrati. No, nije puno nedostajalo da već u utorak Modri saznaju suparnika i da to bude - Floriana.

Naime, u Cluju i Rumunjskoj situacija s koronom nje vrlo škakljiva, rumunjske vlasti u ponedjeljak navečer obavijestile su narod o novim mjerama - s obzirom da je u Rumunjskoj svakodnevno više od tisuću zaraženih - među kojima je i zabrana putovanja u neke države i iz nekih država. A među njima je i Malta.

Rumunjski mediji izvještavaju da je u Cluju nastala konsternacija, da zabrana vrijedi i za nogometnog prvaka te da momčad neće u utorak otputovati na Maltu. Što znači da će izgubiti susret 0:3 i ispasti iz Lige prvaka. Opisuju mediji da je to bila akcija kao u akcijskim filmova, utrka s vremenom, klupski čelnici upregnuli su sve političke veze i diplomatske kanale i u zadnji tren uspjeli od ministarstava Unutarnjih i Vanjskih poslova dobiti dozvolu za let na Maltu.

Bilo je to nešto iza devet sati u utorak ujutro, let za Maltu bio je predviđen za 11 sati. Doslovno u zadnji tren. Da nisu poletjeli, teško da bi više stigli čekati i 'žicati' dozvolu, s obzirom da moraju stići na poprište utakmice dan ranije, Rumunji bi morali otkazati dolazak.

Na kraju su, očito, odletjeli, ali nije da nemaju problema. Rumunjski mediji, očito, ne znaju sve podatke vezane za koronu, zna se da je Cluj bio jedan od klubova koji je najviše pogodio virus, no, tko je sad pozitivan, tko više nije, ne znaju ni oni. Uglavnom, tvrde da protiv Floriane, a možda i protiv Dinama, ako prođu Maltu, neće biti reprezentativca Alexandra Pauna.

On je bio prvi zaraženi, već prije više od mjesec dana, bio je u izolaciji, imao negativan test, a onda je opet od neki dan pozitivan. A uz njega su 'koronarizični' Mihai Bordeianu, Grzegorz Sandomierski, Sebastian Mailat i naš Damjan Đoković, koji su bili pozitivni, ali dosad nisu imali dva uzastopna negativna nalaza, koliko trebaju imati da budu potpuno zdravi i na raspolaganju momčadi.

Tako da trener Dan Petrescu, koji je također tek od neki dan negativan na koronu, ima velikih problema i na Malti neće biti Cluj toliki favorit kao što se očekivalo nakon ždrijeba.
 

Linker
18. kolovoz 2020 14:11