BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
NAJHLADNIJE PROLJEĆE U EUROPI

Mamić zapeo u zaleđenom gradu pa objasnio što znači ‘-13‘: ‘Bit će teško! Svi su u pogonu osim njega‘

‘Očekujemo tešku, zahtjevnu utakmicu, Krasnodar zaista ima puno kvalitete‘, kaže trener Dinama.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2021. 17:22

Gužve su u ruskom prometu, to je nadaleko poznato, a kad se još na sve nadoda hladnoća u zaleđene ceste po kojima lagano sipi snijeg, nije tako neobično da se kasni. Pa je tako i trener Modrih Zoran Mamić zakasnio napopodnevnu press konferenciju nekih petnaestak minuta. Ništa strašno, događa se u ruskim uvjetima.

- Dočekali smo i taj trenutak da nam krene europska sezona. Veselimo se utakmici, respektiramo našeg suparnika. Očekujemo tešku, zahtjevnu utakmicu, Krasnodar ima puno kvalitete, puno dobrih strana. No isto tako, mi vjerujemo u snagu naše momčadi, vjerujemo da možemo postići dobar rezultat. On bi nam dao vjeru da u onoj drugoj, uzvratnoj utakmici možemo proći zaista dobrog i kvalitetnog protivnika - kazao je u uvodu Mamić

Prije puta za Rusiju Mamić je kazao kako su svi svjesni što ova momčad može, te da ima još puno prostora za napredak. Apostrofirao je da iz utakmice u utakmicu Dinamo pokazuje sve bolju igru, da tri utakmice za redom nije primio pogodak, da se obrana vratila na svoju staru razinu, te da ne sumnja da će u prvoj utakmici u Krasnodaru biti dobra.

Najveća Mamićeva pobjeda u Europi do sada bila je ona protiv Arsenala. Da može, bi li je mijenjao za eventualnu pobjedu nad Krasnidarom?

- Ono je bilo drugo natjecanje, nova utakmica. Svaki sportaš želi pobijediti svaku utakmicu, koncentriramo se na ono što je ispred nas, a to je utakmica s Krasnodarom.

Najbolji hrvatski vratar je imao problema na utakmici s Osijekom, ali i nakon nje. No, osjeća se dobro, pretrage su pokazale da je se OK, te će jedna od najčvrših karika momčadi biti spremna za ogled.

- Svi igrači su u pogonu izuzev Moharramija koji je već duže vrijeme ozlijeđen, svi su na dispoziciji i konkuriraju za utakmicu.

Koliko trenera Dinama brinu vremenski uvjeti u Rusiji? Za sutra se u vrijeme igranja utakmice predviđa temperatura od 'minus 13', najavlJuju se i snježne padaline. Rijetki su igrači Dinama koji su ovako važne utakmice igrali u takvim sibirskim uvjetima?

- Ne smijemo razmišljati o onome na što ne možemo utjecati. Tako je kako je, u takvim uvjetima moramo dati sve od sebe. Sigurno da će biti teško, moramo se naviknuti. Momčad koja će pokazati više želje i volje će doći do boljeg rezultata.

Ruskog kolegu je zanimalo zašto je Mamić želio igrati protiv Krasnodara. Krivo je shvatio svojevremenu izjavu Dinamovog trenera, pa mu je ovaj objasnio.

- Takav sam imao osjećaj, nisam ga želio i nisam mislio da će biti lako. Imao sam osjećaj da će nas put ponovno odvesti u Rusiju, kao kad smo igrali protiv CSKA. To se ostvarilo, nadam se da će se uslišati želje koje su iza toga, a to je da prođemo Krasnodar - zaključio je Mamić.

Utakmica između Krasnodara i Dinama na rasporedu je u četvrtak u 19.00 sati, a uzvrat je 25. veljače u Zagrebu.

Linker
23. travanj 2024 11:18