GERT EGGENBERGER
MODRI SLAVODOBITNICI

Modra vojska najavila ‘osvajanje‘ još jednog europskog grada: ‘Tko igra na bod nikada ne prolazi dobro‘

Mamić je bez obzira na probleme uspio zadržati pobjedničku i pozitivnu energiju plave momčadi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. studeni 2020. 08:17

Iako još ništa nije gotovo, iako Dinamo pobjedom u Klagenfurtu nije definitivno osigurao europsko proljeće, trijumf nad Wolfsbergerom do sada je najvažnija pobjeda sezone, trijumf koji bi, ako sve i dalje bude dobro išlo kao do sada, trebao biti prijelomnica.

Teška je bila ova sezona za Dinamo od samog početka, ova izvanredna situacija zbog pandemije koronavirusa, nedefinirani prijelazni rok u kojem se lutalo, promjene u momčadi... Svakako sve to nije bilo idealna lansirna rampa za ulazak u sezonu od koje se kao uvijek kad se radi o Dinamu mnogo očekivalo. Slušali smo i mnoge pesimističke tonove koji su pretkazivali rezultatsko urušavanje maksimirske kuće, ne samo u Europi, nego čak i na domaćem borilištu. Kad su Modri “legli” od Ferencvarosa, javili su se dežurni kritičari koji se se nabacivali blatom na maksimirske zidine: “Jesmo vam rekli da ovaj Dinamo ne može ništa napraviti u Europi, s Nenadom Bjelicom je otišao europski Dinamo.” Kad ono, eto Dinama opet. Pred novim europskim proljećem, pred još jednom pobjedničkom pričom.

image
GERT EGGENBERGER

Još samo mali korak

Trener Zoran Mamić je bez obzira na sve probleme kojih nije bilo malo uspio zadržati pobjedničku i pozitivnu energiju plave momčadi i još mu nedostaje samo taj mali korak, niski skip, da svoj mandat obilježi novim uspjehom.
U svemu tome su mu, naravno, pomogli igrači, svaki na svoj način.
- Uvjerljivo smo i zasluženo pobijedili Wolfsberger, stvarno smo odigrali jednu odličnu utakmicu. S obzirom na to da imamo još dvije utakmice do konca igranja u skupini, ne želim pričati o lošem scenariju, no još ništa nije gotovo - kazao je Bruno Petković, strijelac drugog pogotka u Klagenfurtu.
Bruno je bio dobar, osim što je zabio pogodak, dobivao je mnoge duele, držao obranu Austrijanaca u stalnom strahu.
- Odradio sam zadatke koje sam dobio od trenera. Težio sam igrati jednostavnije, nego što inače igram. Nekad trebaš shvatiti da ti ponekad neće sve ići po planu, da neće sve biti idealno. Zato trebaš igrati jednostavnije.

image
GERT EGGENBERGER

Puni samopouzdanja

Progovorio je i o onoj svojoj već opjevanoj peti...
- Možda sam u tom trenutku trebao drukčije reagirati. Ali imao sam jednog igrača na leđima, pa je to bio jedini način na koji sam mogao pucati. No, primarno sam zadovoljan igrom momčadi. Mislim da mogu kazati da je moja igra bila iznad očekivanog - zaključio je Petković.


Lovro Majer, još jedan junak modrog trijumfa, kazao je kako je Dinamo došao do bitna tri boda.
- Jako je važna ova pobjeda. Usudio bih se kazati da je to bila naša najbolja utakmica ove sezone. Od početka do kraja smo bili opasni, napokon smo pokazali svu raskoš našeg talenta, koliko smo ustvari dobri. To sam ponavljao iz utakmice u utakmicu, vjerujem da ćemo takvi biti i dalje - kazao je Lovro.
Veliku pobjedu okrunio je i svojim europskim prvijencem.
- Jako sam sretan zbog tog pogotka, svatko bi bio sretan. Ali najbitnije je da smo na kraju pobijedili uvjerljivo, ali potpuno zasluženo. Za tjedan dana nam slijedi Feyenoord u Rotterdamu. Imamo jako dobru situaciju, ali još ništa nismo osigurali. Nikako se ne smijemo opustiti, moramo protiv Feyenoorda također krenuti po pobjedu, ako ćemo ići po bod, neće biti dobro. Nitko uglavnom ne prolazi dobro kad ide po neodlučeno - zaključio je Majer.

image
GERT EGGENBERGER

Marko Tolić i Luka Ivanušec u igru su ušli u završnici utakmice.
- Nitko sretniji od nas, uzeli smo nova vrijedna tri boda. Svjesni smo da smo puno napravili, ali isto tako da još ništa nije gotovo. Imamo još dvije utakmice u kojima moramo potvrditi naš prolazak. To što u četiri utakmice nismo primili pogodak dovoljno govori o karakteru naše kompletne momčadi, ne samo Livakovića i obrane, već svih nas, jer znamo da obrana počinje s napadom. Sad idemo u Rotterdam, bod bi bio dovoljan, ali mi nikad ne igramo na bod, naravno da ćemo krenuti po pobjedu, želimo izvući maksimum iz te utakmice. Onda čekamo CSKA u Zagrebu, nažalost, bez navijača, ali puni samopouzdanja - kazao je Tolić.
Luka Ivanušec se pak pogotkom, trećim za Dinamo počastio za svoj rođendan.
- Imali smo više šansi, dali smo tri pogotka, zasluženo smo trijumfirali. Zadovoljni smo, odnijeli smo doma tri boda. Da, postigao sam pogodak za svoj rođendan, ali moja primarna želja je bila da osvojimo tri boda. Ali jasno, jako mi je drago što sam zabio za svoj rođendan. U Rotterdam idemo po tri, a ne po jedan bod - zaključio je Ivanušec.

Linker
20. travanj 2024 04:43