Getty Images
OD TRNJA DO ZVIJEZDA

MOGAO JE NOSITI DRES OSIJEKA, ALI POSTAO JE NJEGOV KRVNIK Junak Ibroxa: 'Priliku da te Gerrard dovede u svoju momčad dobiješ jednom u životu'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. kolovoz 2018. 16:40

Uspjeli su Rangersi sačuvati prednost iz Gradskog vrta te s remijem na Ibroxu proći u 3. pretkolo Europske lige.

"Bilo je dosta teško, Osijek je stvarno dosta jaka ekipa. Doveli su nekoliko novih igrača, a kad im se vrati i Grezda, bit će još opasniji. Očekujem da će imati veliku, značajnu ulogu u novoj sezoni HNL-a. Pružili su nam dobar otpor u dvije utakmice. U Osijeku smo pobijedili, ali su i oni imali svoje šanse, a i u uzvratu su pokazali da imaju dobre individualce i da su opasni iz kontre i polukontre. Hvala Bogu, prošli smo, to je najvažnije. Smatram da je naš prolaz zaslužen", rekao je Nikola Katić.

Mladi stoper u Glasgow je stigao ljetos i to iz Slavena Belupa, iako je u igri bio i Osijek. Karte su se poklopile tako da je baš 21-godišnji Hercegovac iz Stoca postigao pogodak koji je škotsku momčad odveo u nastavak natjecanja.

"Našao sam se u pravo vrijeme na pravome mjestu. Vjerujem da ništa u životu nije slučajno, pa tako ni taj gol. Stvarno sam sretan, puno sam radio da bih došao ovdje, krenuo sam na najbolji mogući način i dat ću sve od sebe da pokušam tako i nastaviti."

Svi smo oduševljeni

Već je zabio dva gola u prijateljskim utakmicama na Ibroxu, ali doživljaj u četvrtak bio je doista poseban. Stadion je bio gotovo u potpunosti ispunjen, 48.202 gledatelja pratilo je utakmicu Rangersa i Osijeka, tek dvije i pol tisuće manje od punoga kapaciteta.

"Sve je bilo stvarno vrhunski, atmosfera, navijači... Ne mogu to opisati riječima, svi smo oduševljeni, morate biti kad vas 50 tisuća ljudi nosi cijelu utakmicu."

Osim što je od početka standardan na stoperskoj poziciji, Nikola je golom protiv Osijeka postao i junak Ibroxa. No, on je i dalje skroman i rekli bismo ponizan, nije poletio u zvijezde.

Možemo biti visoko

"Tu sam došao igrati, dati sve od sebe. Ovakvu priliku dobiješ jednom u životu, da te Steven Gerrard dovede u svoju momčad. Moja je obveza da svaki dan treniran sve jače i jače, i da opravdam očekivanja."

Što je rekao Gerrard?

"Zadovoljan je što smo prošli, ali ima još puno prostora za napredak. Nastojat ćemo biti sve bolji iz utakmice u utakmicu."

U nedjelju kreće i škotska Premier liga, Rangersi gostuju kod Aberdeena.

"Koliko sam mogao zaključiti iz razgovora sa suigračima, čeka nas najteže gostovanje u ligi. Aberdeen je vrlo dobra ekipa, izgubili su od Burnleyja u pretkolu Europske lige tek na produžetke, no nadamo se dobroj igri i dobrom rezultatu."

Mogu li Rangersi već ove sezone do naslova prvaka?

"Još je rano za priču o tome. Bit će teško, ali očekujemo da ćemo biti u vrhu. Idemo utakmicu po utakmicu, znamo da u vremenu koje je pred nama možemo značajno popraviti našu igru", zaključio je Nikola Katić.

Žao nam je što smo primili pogodak

U šest ovosezonskih utakmica, što europskih, što prijateljskih, Rangersi nisu primili pogodak sve do 89. minute uzvrata s Osijekom, kad je izjednačio Borna Barišić.

"Da, primili smo prvi gol i malo nam je žao zbog toga. No, razgovarali smo nakon utakmice, bolje da nam se to dogodilo sad kad smo prošli, nego u nekoj drugoj situaciji. Bit će još pogrešaka i primljenih pogodaka, a mi ćemo nastojati da ih bude što manje."

Linker
18. travanj 2024 16:25