FEDERICO PROIETTI/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
EUROPSKA LIGA

Mourinho šokiran u posljednjim minutama, Ronaldo i United uz puno muke do pobjede na Cipru, poraz bivšeg Vatrenog

Olympiakos je doživio debakl u Grčkoj, Majer i Rennes slavili su protiv Dynama iz Kijeva
Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2022. 23:05

U susretu 3. kola B skupine Europske lige Rennes je pobijedio kijevski Dynamo s 2-1, dok je u susretu skupine C Real Betis na gostovanju porazio Romu identičnim rezultatom.

Rennes je do pobjede protiv ukrajinskog sastava stigao u posljednjim trenucima susreta golom Desirea Douea.

Francuski sastav je poveo u 23. minuti preko Martina Terriera na asistenciju Aminea Gouirija. Izjednačio je Viktor Cigankov u 33. minuti, a pobjednički gol Doue je zabio u 89. minuti.

Hrvatski veznjak Lovro Majer igrao je za Rennes do 64. minute. U osmoj minuti je imao lijepu priliku, no pucao je pored gola. Do pogotka je mogao i u 27. minuti, pucao je s ruba kaznenog prostora, ali ponovo neprecizno.

U drugom susretu iz skupine Fenerbahče je pobijedio AEK Larnacu s 2-0 golovima Michyja Batshuayia (26) i Rafaila Mamas (80-ag).

Na ljestvici vode Rennes i Fenerbahče s po sedam, bodova, AEK ima tri, a Dynamo 0.

image
DANIEL LEAL Afp

Arsenal je u susretu 3. kola A skupine pobijedio Bodo/Glimt s 3-0. Golove su zabili Eddie Nketiah (23), Rob Holding (28) i Fabio Vieira (85).

U prvom susretu iz ove skupine PSV Eindhoven je na gostovanju porazio Zurich s čak 5-1.

Nizozemski sastav je pitanje pobjednika razriješio već u prvom poluvremenu postigavši četiri gola. Prva dva gola zabio je Yorbe Vertessen 10, 15), a do konca prvog dijela među strijelce su se upisali i Cody Gakpo (22) i Xavi Simons (35). Gakpo je u 55. zabio za 5-0, a poraz domaćina ublažio je Jonathan Okita u 87. minuti.

Nikola Katić je za Zurich igrao od 71. minute, dok Ivan Santini nije nastupio. Na ljestvici vodi Arsenal sa šest bodova, Bodo/Glimt i PSV imaju po četiri boda, a Zurich je upisao tri poraza.

U skupina G Karabag je na gostovanju deklasirao Olympiakos s 3-0.

Sve najvažnije dogodilo se u posljednjih 20-tak minuta. Gosti su poveli u 68. minuti golom Kwabwena Owusua, Marko Vešović je u 82. zabio za 2-0, a pobjedu gostiju potvrdio je Ramil Šejdajev u 86. minuti.

Šime Vrsaljko je odigrao cijeli susret za grčki sastav koji je upisao i treći poraz, dok je Filip Ozobić kod gostiju ušao u sudačkoj nadoknadi.

U drugom dvoboju Freiburg je golovima Daniela-Kofia Kyeraha (48) i Vincenza Grifa (72) porazio Nantes s 2-0.

Freiburg vodi na ljestvici s devet bodova ispred Karabaga (6), Nantesa (3) i Olympiakosa (0).

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

U derbiju kola skupine C Real Betis je na Olimpicu iznenadio Romu pobjedivši s 2-1.

Paulo Dybala je u 34. minuti iz jedanaesterca doveo domaćine u vodstvo, izjednačio je Guido Rodriguez (40), a pobjedu gostima donio je Luiz Henrique u 88. minuti.

U prvom dvoboju HJK i Ludogorec su odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 10. minuti preko Matiasa Tissere, izjednačio je Perparim Hetemaj u 55. minuti. Simon Sluga nije branio za goste.

Na ljestvici vodi Betis s devet bodova, Ludogorec ima četiri, Roma tri, a HJK je na nuli.

Slavlje Uniteda, poraz Tomasa

U susretu 3. kola E skupine Europske lige Manchester United je na gostovanju pobijedio Omoniju sa 3-2, dok je u drugom susretu iz ove skupine Šerif, kojeg vodi Stjepan Tomas, kod kuće izgubio od Real Sociedada sa 0-2.

Omonija je povela protiv Manchestera golom Karima Ansarifarda u 34. minuti i obranila je prednost do kraja poluvremena. "Crveni vragovi" su u nastavku zabili tri gola, a strijelci su bili Marcus Rashford (53, 84) i Anthony Martial (63). Konačnih 3-2 postavio je Nikolaos Panagiotou pet minuta prije kraja susreta.

POGOTKE S UTAKMICE OMONIA - MANCHESTER UNITED POGLEDAJTE OVDJE

U drugom susretu Real Sociedad je na gostovanju porazio Šerif sa 2-0. Momčad hrvatskog stručnjaka Stjepana Tomasa dobro se držala u prvom poluvremenu, no gosti su u nastavku ipak stigli do pobjede.

Sociedad je poveo u 53. minuti golom Davida Silve, a sedam minuta kasnije Šerif je ostao s igračem manje nakon što je isključen Moussa Kyabou. U nastavku akcije Brais Mendez je ubacio, a Aritz Elustondo glavom zabio za 2-0.

U skupina F Sturm i Lazio su odigrali bez golova. Domaćin je od 82. minute igrao bez isključenog Jusufa Gazibegovića. Hrvatski veznjak Toma Bašić nije igrao za goste.

Linker
19. travanj 2024 10:25