GORAN MEHKEK/CROPIX
NEKI NOVI DINAMO

‘Možemo biti ponosni!‘ Zoran Mamić nakon pobjede otkrio i lošu vijest: Još se ne zna što je s kapetanom

‘Ne znam koji su limiti, prostora za napredak ove momčadi je jako puno, sve može izgledati još bolje‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. prosinac 2020. 23:58

Trener Modrih Zoran Mamić na press konferenciju nakon velike pobjede protiv CSKA (3:1) došao je nasmiješena lica, te je po običaju čestitao svojim dečkima.

- Čestitke momčadi na sjajnoj igri i sjajnom rezultatu. U 80 posto vremena smo odigrali odličnu utakmicu. Sa suradnicima i igračima sam podijelio da nas može uzdrmati ako primimo gol i to se dogodilo. Ipak, prvih 45 minuta i većina drugog dijela nam služe na čast, možemo biti sretni i ponosni, uživati u pobjedi. Nažalost, kod nad je to samo večeras jer već u nedjelju nas čeka derbi protiv Rijeke - kazao je u uvodu Mamić dodavši da je Marin Leovac dobio četiri kopče na glavi, a da će Ademi morati obaviti preglede da bi se dobila prava dijagnoza.

Na pitanje koji su limiti njegove momčadi, rekao je.

- Ne znam koji su limiti, prostora za napredak ove momčadi je još jako puno. Ovo je velikim dijelom nova momčad, u odnosu na prijašnje dvije godine, puno je novih igrača, sigurno će protekom vremena i standardizacijom sve može izgledati još bolje. A to će biti onda kad ćemo imati vremena proči kompletne pripreme, jer ih ove godine nismo imali. Želja za ždrijeb nemam, pokušati ćemo se pripremiti na najbolji mogči načlin i dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti.

Čestitao je i Rijeci na pobjedi nad AZ-om.

- Čestitke Rijeci na lijepoj prezentaciji hrvatskog nogometa, drago mi je da još jedna momčad uz Dinamo može ostvarivati europske rezultate, U nedjelju je veliio derbi, obje momčadi su u dobrom raspoloženju, ali mi idemo po tri boda. Vjerujem da ćemo se vratii sretni.

Onda je Mamić kazao:

- Bez obzira što svih šest utakmica nismo uspjeli ne primiti pogodak, ipak smo svjetski rekorderi po minutaži bez primljenog pogotka!

Rekao je i da mu je drago zbog Kristijana Bistrovića, bez obzira što je zabio taj pogodak. A kazao je i nešto o Jošku Gvardiolu.

Gvardiol bi mogao ostati

- Njegovi kapaciteti su jako, jako veliki. Daj mu Bože zdravlja. Njegova glava, energija, pozitiva uz sve nogometne kvalitete koje ima, preduvjeti su da će dogurati daleko u karijeri. Ne mogu sa sigurnošću kazati hoće li do ljeta ostati u Dinamu, iako sam prilično siguran da hoće! Razgovarao sam nekoliko puta s Leipzigom posljednjih desetak dana, imat ćemo odgovor za sedam do deset dana. Njima se jako sviđa da je Dinamo prošao grupnu fazu, a Joško je izrazio želju da bi ostao do ljeta kod nas. Vjerujem da ćemo postići dogovor da ostane kod nas.

Trener CSKA Viktor Gončarenko je nakon maksimirskog poraza i betoniranja na posljednjoj poziciji na ljestvici kazao:

- Puno toga nije bilo dobro u prvom poluvremenu. Nismo uspjeli zaustaviti nijedan napad Dinama. U drugom poluvremenu smo bili puno bolji, igrali smo agresivnije, ali nismo uspjeli okrenuti rezultat. Dinamo je iskusna momčad. Ne znam koliko daleko može doći u Europskoj ligi jer to ovisi najviše o ždrijebu.

Linker
25. travanj 2024 09:34