GORAN MEHKEK/CROPIX
VELIKI 17-GODIŠNJI TALENT

Najjači Dinamo na terenu, a na klupi malo iznenađenje: Novi izdanak poznate hrvatske nogometne obitelji!

Jedan sin prošlog tjedna je zaigrao protiv Barcelone, drugi je sad prvi put bio na klupi u Europskoj ligi
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. prosinac 2020. 10:09

Sam pogled na startne postave Dinama i CSKA-a jasno je dao do znanja s kakvim ambicijama koja momčad ulazi u ovu utakmicu. Zoran Mamić nije želio ništa taktizirati i kalkulirati, na teren je poslao najjače moguće snage u ovom trenutku. A to znači da nije bilo Petkovića zbog kartona i - Lauritsena.


Danac nije igrao ni neki dan u Koprivnici, imao je ovaj pouzdani stoper, kako smo čuli, neku virozu, propustio je nekoliko treninga, pa je Mamić procijenio da nije potpuno fit. Mnogi su, kad su vidjeli da ga nema u zapisniku, pomislili da je riječ o COVID-u, no znamo da su takvi podaci tajni, a s obzirom da u Dinamu nije bilo pozitivnih na službenom UEFA-inom testu prije utakmice, za vjerovati je da kod Lauritsena nije to u pitanju (da, postoje još uvijek i obične viroze) te da bi on mogao biti spreman za nedjeljni derbi na Rujevici. Tako je stoperski tandem s Theophile-Catherineom činio Gvardiol, dok je lijevog beka igrao Leovac. Vratio se u prvu postavu Mislav Oršić.

image
Roko Baturina, Marin Baturina, Mate Baturina i Martin Baturina
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX


Jedino iznenađenje, ako ga tako možemo nazvati, bio je na klupi mladi Martin Baturina. Dečku je 17 godina, mlađi je brat Roka, koji igra u Ferencvarosu, možemo zamisliti kaka je puno srce oca Mate, nekadašnjeg napadača Hajduka, Zagreba, Šibenika i Zadra. Jedan sin prošlog tjedna je zaigrao protiv Barcelone u Ligi prvaka u dresu Ferencvarosa, drugi, koji slovi za jednog od najvećih talenata u maksimirskog nogometnoj školi, eto, prvi put na klupi u Europskoj ligi. Da, spomenimo i da zbog lakše ozljede na klupi nije bilo Danijela Zagorca, pričuvni je vratar bio Renato Josipović.


S druge strane, CSKA je očito došao u Zagreb puno manjih ambicija. Na klupi tek petorica, odnosno četiri igrača i pričuvni golman Torop, a na terenu bez Nikola Vlašića, Hördura Magnussona, Chidere Ejukea, Konstantina Kučajeva, Marija Fernandesa...

Na klupi prva dva napadača, Čalov i Gaich, a na terenu na njihovom mjestu Škurin, koji je do ove utakmice u pet utakmica odigrao tek 27 minuta. Dobro, često baš takvi igrači iz drugog plana, željni dokazivanja, ispadnu junaci, međutim, u startu je Gončarenkov sastav bio poruka da je CSKA ovu utakmicu došao odraditi. Pa što bude...

Linker
18. travanj 2024 13:33