DAMIR KRAJAC/CROPIX
VJERA U NOVO ČUDO

‘Nisam bio na utakmici života, na Sevilli sam morao biti! Dobit ćemo sigurno, ali hoće li biti dosta...‘

‘Svaki pravi dinamovac uvijek vjeruje u pobjedu, svejedno radi li se o HNL-u ili Europi.‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. veljača 2022. 13:04

Ulaznice su planule za samo nekoliko sati, Dinamovi navijači, oni koji su uspjeli doći do vrijednog papira, spremni su za još jedan spektakl. Zapravo, iznenadilo je mnoge da su karte tako razgrabljene (dobro, kapacitet je tek oko 11 tisuća gledatelja), no to je samo dokaz da navijači vjeruju u uspjeh, da ih tih seviljskih 3:1 nije pokolebalo.

Zagrebačka publika je takva, na Lokomotivu će doći niti dvije tisuće ljudi, na neke jače HNL dvoboje možda nešto više, ali za europske dvoboje spremni su i satima stajati u redu, samo da bi bili dio tog šušura. No, da ne vjeruju u Dinamo, da misle da je ispred Kopića i igrača nemoguća misija, sigurno bi bolje potrošili novac.

- Znate, prošle godine nismo gledali skoro ništa, a pandemija nam je 'uzela' taj Tottenham. Najveća utakmica u mom životu igrala se pred praznim stadionom, nisam mogao uživo svjedočiti tom povijesnom uspjehu. Zato sam odmah nakon završetka utakmice u Sevilli rekao da na ovoj utakmici moram biti, ne želim propustiti još jednu Dinamovu čudesnu večer. Igrali smo i tamo dobro, nismo zaslužili toliki poraz, vjerujem u novo čudo. Ne bih si oprostio da prođemo Sevillu, a da ja nisam na stadionu - priča nam emotivno Marko Cesar iz Velike Gorice, koji uopće ne sumnja da će Dinamo slaviti.

- Pobijedit ćemo svakako, a nadam se da će biti dovoljno i za prolaz. Ako zabijemo prvi, onda ćemo zabiti još koji, tada se Sevilla neće izvući. Moj najdraži igrač? Trebam li reći, Mislav Oršić - ispričao nam je Marko.

Mislav Vrbos, pak, jedan je od onih navijača koji su u Maksimiru na svakoj utakmici. Bio je i na Lokomotivi, naravno da nije bio sretan ishodom, ali nedolazak na utakmicu sa Sevillom nikad nije bio opcija. Karte su bile u džepu na vrijeme, optimizam je neizbježan.

- Svaki pravi dinamovac, koji voli plavu boju i čijim venama teče plava krv, uvijek vjeruje u pobjedu. Svejedno, radi li se o HNL-u ili Europi, uvijek je isto, vjerujem u pobjedu. Tako i u četvrtak. Nema predaje! - jasno je poručio Vrbos.

Rekli su nam neki navijači da im je drago što će moći u Maksimiru pozdraviti Ivana Rakitića i još mu jednom zahvaliti na radostima koje im je pružio u dresu reprezentacije.

- Dinamovac sam, ali iskreno, ne znam bih li išao na utakmicu da me sin nije nagovorio. Toni je želio vidjeti Rakitića uživo, nije ga još uspio gledati pa smo odlučili doći. Nisam mislio da će biti ovakva navala na ulaznice, uhvatio sam među zadnjima za Zapad. Što očekujem? Pa, nadam se da će Dinamo dobiti, da doživimo još jednom veliko slavlje, ovi dečki su već pokazali da mogu igrati protiv najboljih - pričao nam je Luka.

Nakon Tottenhama ovo je, zapravo, najveća Dinamova utakmica. Igrali su Modri i u skupini Europske lige, bio je u Zagreb West Ham, recimo, međutim, Sevilla je ipak jači magnet. A i ulog je veći, osmina finala Europske lige, s nadom da Dinamo može tamo nastaviti svoj put.

- Čitavo ovo vrijeme pandemije nisam išao na utakmice, prije sam bio na skoro svakoj. Sad sam se poželio Dinama, nogometa, druženja prije utakmice. Nakon one pobjede nad Tottenhamom prošle godine, naravno, vjerujem da Dinamo može izbaciti i Sevillu - rekao nam je, pak, Davor Gagula, koji je još nešto naglasio:

- Ali, neću biti tužan ako ne uspijemo, jer važan nam je HNL ove godine, treba dobiti u Osijeku, to je možda i važnije od Seville.

I tako, malo-pomalo, jedan po jedan, do gotovo 11 tisuća, koliko će ih u četvrtak biti u Maksimiru. Neki se poželjeli nogometa i utakmica, jer ih je pandemija udaljila od stadiona, neki možda i dolaze zbog Seville, neki zbog Rakitića... Ali svima je zajedničko da vjeruju u Dinamo, u još jednu čudesnu večer Oršića i društva. Maksimir će biti pun, koliko može biti, Dinamo će sigurno imati vjetar u leđa s tribina. Sad samo još treba - srušiti Sevillu. I ponoviti Tottenham, koji navijači nisu mogli vidjeti uživo.

Linker
19. travanj 2024 02:30