JOHAN EYCKENS Belga Via Afp
MEČ-LOPTA NA MAKSIMIRU

‘Oprez, Dinamo, oni su i protiv West Hama igrali ofenzivno, ‘va banque‘! Ključni su - Petković i Ademi‘

Jurčević i Pamić za SN najavljuju veliki okršaj koji Modrima može donijeti europsko proljeće
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. studeni 2021. 08:32

Znamo kakav je ulog u današnjoj utakmici Dinama i Genka. Modri igraju za novo prezimljavanje u Europi. Kako na maksimirski sraz gledaju nogometni stručnjaci, jesu li optimisti ili se ipak pribojavaju za Krznarovu momčad?

- Kad se radi o današnjoj utakmici, optimist sam. Dinamo je pokazao da kvalitetno može odigrati ovakvu vrstu utakmica. Istina, ove sezone Modri su imali oscilacija, sezona je bila promjenjivog karaktera s obzirom na probleme koji su se javljali u ovom proteklom razdoblju. Međutim, Dinamo protiv Genka ima zaista realnu šansu za pobjedu i plasman na proljeće u Europskoj ligi - kazao je za uvod bivši trener Modrih Nikola Jurčević.

Ipak, upozorava na opasnost koju može donijeti belgijska momčad.

- Čini mi se da je Genk ipak opasnija momčad od Rapida kojeg je Krznarova momčad pobijedila u Maksimiru. Gledao sam ih na utakmici s West Hamom. U ofenzivnom dijelu je opasna, igra dosta otvoreno, pa rekao bih čak “va banque”, tako da bez obzira na svoj optimizam, predviđam jako zanimljivu i neizvjesnu utakmicu. Također, Modri pokazuju kvalitetu i u HNL-u, makar ih rezultati baš i nisu pratili. Na ovoj utakmici s Osijekom su iskazali totalnu dominaciju, iako ih konačni ishod nije popratio, tako da definitivno držim da Dinamo danas može osigurati prolaz.

Naglašava još nešto...

- Od bitnih stvari pred sudar s Genkom treba naglasiti da će krucijalno važno biti da se Bruno Petković ponovno pokaže u pravom izdanju. Kao što se pokazuje u zadnje vrijeme. S pravim i raspoloženim Petkovićem, Dinamova igra jako raste. Također, bit će jako bitno u kakvom će stanju biti Arijan Ademi, još jedan čovjek koji je presudan za Dinamovu igru. Zaključno, ima razloga za optimizam, ali i za - oprez. Primarno zbog ofenzivne kvalitete i načina igre Genka.

A što kaže bivši nogometaš Dinama, Igor Pamić?

- Veliki sam optimist pred utakmicu s Genkom. Zašto? Zato što su Modri posljednjih europskih sezona, kad je god trebalo, odigrali najbolje. Dinamovi igrači su naučili igrati takve utakmice. To je u startu velika prednost za Krznarovu momčad - kaže Pamić za početak.

Kao i Jurčević, očekuje ipak neizvjesnu utakmicu...

- Znamo svi, neće to biti lako jer Genk je dobra momčad, ne treba zavaravati onaj rezultat iz prve utakmice, bez obzira na to što je bio uvjerljiv. Ipak, mišljenja sam da Modri imaju kvalitetu više u odnosu na Genk. Da, bilo je nekih lošijih predstava u našem prvenstvu, ali igra nije bila slaba, dapače. Pa meni su protiv Lokomotive i Osijeka, gdje su uzeli samo jedan bod, igrali jako dobro, samo što su promašivali. Dinamo ima igru, to treba naglasiti, to veseli, jer bez igre se neće pobijediti Genk. Ali, ako će danas Dinamo opet igrati dobro, onda bih odmah potpisao pobjedu i proljetni nastavak natjecanja u Europskoj ligi - zaključio je Pamić.

Linker
17. travanj 2024 15:40