Damir Krznar

 DAMIR SENCAR Afp
KRZNAROV ODGOVOR

‘Petković ne trči? Evo koliko je metara pretrčao, a u 40. minuti je mislio da mu je puklo rebro!‘

Trener Dinama je nakon utakmice odgovorio i koga bi uzeo iz Rapida u svoju momčad
Piše: Nikola Lipovac/Jutarnji listObjavljeno: 05. studeni 2021. 00:16

Damiru Krznaru pao je velik teret s leđa, no povezao je tri bitne pobjede u tri natjecanja. Za nastavak europskog puta ima još vremena, no već u nedjelju u Kranjčevićevoj čeka u zadnje vrijeme neugodna Lokomotiva. Što se 3-1 s Rapidom tiče, trener hrvatskog prvaka je rekao:

- Moram reći da je utakmica bila klasični primjer momčadske igre, kad nastupimo tako, onda momčad izbaci pojedinca. Danas prije svega Komnena, Petka, Oršu, Šutala, ali i ostale, da ih ne nabrajam pojedinačno, svih 11, svi s klupe i onih nekoliko na tribini. Izgarali su svi, kapa do poda momčadi.

Koliko je bio šokantan pogodak gostiju?

- Možda će zvučati čudno, ali primljeni gol bio je plod naše ideje da više podignemo svoju liniju. Jednostavno, Bartol je u toj situaciji pogriješio, nastavio se kretati, nije stao, no najvažnije je da smo se nastavili držati našeg plana, iskoristili smo sve nedostatke koje je Rapid pokazao. Bili smo koncentriraniji nego u Beču.

Šutalo?

- Junački je odradio sve, postigao pogodak koji nam je zbacio teret, za 3-1, još išao nekoliko puta u napad.

Andrić?

- Nismo imali pravo za podbaciti. Osim rođendana BBB-a imamo sutra rođendan predsjendika Mirka Barišića, a danas je bio i rođendan našoj legendi Rudiju Belinu, koji nas svaki tjedan obiđe u kolicima, dođe u našu kapelicu pod jugom, dobri je duh kluba. Drago nam je da smo mu ovom pobjedom uljepšali taj njegov dan.

image

Bruno Petković

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Trener Rapida rekao da bi uzeo Petkovića i Oršića, ali da Petković premalo trči.

- Istrčao je Petko 9.850 metara, to je sasvim zadovoljavajuće za njega. Vjerojatno će se pohvaliti preko društvenih mreža da je blizu svog rekorda. On ima puno prednosti i mana kao svatko, ali prednosti mu pretežu pred manama. Razumijem razmišljanja trenera Rapida, na tu trku i kilometre su nas bili dobili, ovaj put smo mi bili bolji. Kog bih ja uzeo iz Rapida? Grülla!

Ozljede? Vidjeli smo da se Petković primio za leđa pred kraj poluvremena...

- Petković je u 40. minuti prišao, rekao da misli da mu je puklo rebro. No, liječici su rekli da je istegnuće rebrenog mišića. Primio je blokadu, izdržao. Šutalo je zaradio dislokaciju ramena, sam ga namjestio, s bandažom izdržao do kraja utakmice. Ova je bitka dobivena s puno ranjenih. To je taj momčadski duh koji ističem.

Komnen Andrić je zabio za 2-1 u 35. minuti, baš uoči koregografije BBB-a.

- U potpunosti bih se složio sa šefom. ono u Beču je bio loš dan, nedostatak koncentracije. Pokazali smo timsku borbu, svi na terenu, bodrili ns suigrači s klupe, trebamo nastaviti u istom pravcu.

Prvi gol u Europi, kakav je osjećaj?

- Drago mi je da je taj gol bio za vodstvo. Vratilo mi se malo. Mogu reći da nas je i pokrenulo vodstvo Rapida. Vjerovao sam da ćemo preokrenuti jer smo trenirali dobro cijeli tjedan. Sretan sam zbog minute koja puno znači navijačima koji su slavili obljetnicu. No, najbitnije je da ostanemo momčad i sve će biti kako treba.

Linker
20. travanj 2024 10:56