ALEXANDER NEMENOV
POSTOJI ČAK 81 KOMBINACIJA

Pogledajte kako Dinamo već danas može u 2. krug čak i s porazom, a kakvo se čudo mora dogoditi da kiksa

U samo pet od 81 kombinacije u posljednja dva kola Modri će se oprostiti od Europe
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. prosinac 2020. 12:23

Ukupno 81 različita kombinacija konačnih ishoda (1, X, 2) ostala je u posljednja dva kola u skupini K Europske lige. Dinamo je u dobitnoj situaciji, dalje prolazi u čak 76 različitih kombinacija, što je čak 94 posto slučajeva. Ništa, naravno, nije gotovo, treba se samo prisjetiti prošle sezone i čudesnog Atalantina uspjeha, kad je skupinu Lige prvaka prošla nakon poraza u prve tri utakmice i tek jednog osvojenog boda u četiri kola.

No, činjenica je da su iz tog kuta gledanja Dinamove šanse za prolaz skupine uoči posljednja dva kola fantastičnih 94 posto. Ako Dinamo večeras ne osigura prolaz, u posljednjem kolu to sigurno može napraviti ako na svom travnjaku ne izgubi od CSKA. Pogledajmo i za Dinamo fatalne rasplete...


Dakle, da bi se Europa “riješila” Dinama, tri kombinacije su gotovo identične; poraz Dinama u Rotterdamu i dvije pobjede CSKA. U tom slučaju za Modre bi bilo nebitno kako će završiti utakmica u Klagenfurtu između Wolfsbergera i Feyenoorda, jer bi Nizozemci i Rusi već slavili prolaz među 32 najbolja.

image
SN


Ako CSKA trijumfira u oba posljednja dvoboja, Dinamu možda ne bi bio dosta ni večerašnji bod. Oprostila bi se momčad Zorana Mamića od Europe kada bi potom Feyenoord u 6. kolu trijumfirao kod već otpisanog WAC-a. Postoji i jedna kombinacija u kojoj se ispred Dinama može probiti i austrijski predstavnik te ga izbaciti iz Europe. Izgubi li Dinamo obje utakmice, a Wolfsberger AC obje dobije, Austrijanci odlaze u nokaut rundu Eurolige zajedno s Nizozemcima.


Kako Dinamo večeras može osigurati prolaz?

POBJEDOM U ROTTERDAMU
Osvoje li dinamovci večeras De Kuip, priča će biti završena. Modri će imati 11 bodova i više ih nitko na vrhu ljestvice neće moći stići. Osigurat će prvo mjesto u skupini bez obzira na ishode ostale tri utakmice u skupini i moći će početi s pripremama za ždrijeb šesnaestine finala Europske lige koji je na rasporedu 14. prosinca.


REMIJEM U MOSKVI
Dinamu se večeras može dogoditi da prođe dalje čak i u slučaju poraza od Feyenoorda. To će se zbiti ako CSKA i Wolfsberger AC u Moskvi odigraju utakmicu bez pobjednika. Moskovljani bi tada bili na nedostižnih minus 4 u odnosu na Dinamo, a WAC bi se približio na tri boda, no hrvatskog prvaka nikako ne bi mogao preskočiti.

KAKO DINAMO MOŽE ISPASTI

1. KOMBINACIJA
5. kolo: Feyenoord - Dinamo 1, CSKA - WAC 1; 6. kolo: Dinamo - CSKA 2, WAC - Feyenoord 1.
Redoslijed: CSKA 9, Fey 8, Din 8, WAC 7.
2. KOMBINACIJA
5. kolo: Feyenoord - Dinamo 1, CSKA - WAC 1; 6. kolo: Dinamo - CSKA 2, WAC - Feyenoord X.
Redoslijed: Fey 9, CSKA 9, Din 8, WAC 5.
3. KOMBINACIJA
5. kolo: Feyenoord - Dinamo 1, CSKA - WAC 1; 6. kolo: Dinamo - CSKA 2, WAC - Feyenoord 2.
Redoslijed: Fey 11, CSKA 9, Din 8, WAC 4.
4. KOMBINACIJA
5. kolo: Feyenoord - Dinamo 1, CSKA - WAC 2; 6. kolo: Dinamo - CSKA 2, WAC - Feyenoord 1.
Redoslijed: WAC 10, Fey 8, Din 8, CSKA 6.
5. KOMBINACIJA
5. kolo: Feyenoord - Dinamo X, CSKA - WAC 1; 6. kolo: Dinamo - CSKA 2, WAC - Feyenoord 2.
Redoslijed: Fey 9, CSKA 9, Din 9, WAC 4.

Dinamovcima odgovara međusobni krug s Nizozemcima i Austrijancima

U slučaju da više momčadi osvoji isti broj bodova, bolje će biti plasirana ona koja je bolja u međusobnim dvobojima. Kad bi, primjerice, Dinamo izgubio od Feyenoorda i CSKA Moskve, a Wolfsberger svladao oba ta kluba, Modri bi s Austrijancima i Nizozemcima bili na vrhu skupine s po osam bodova. Dinamu bi taj krug odgovarao, sa sedam osvojenih bodova u četiri utakmice zauzeo bi prvo mjesto u krugu i kao prvoplasirani otišao u ždrijeb, dok bi sa šest “kružnih” bodovadrugi bio WAC. (dd)

Dinamovcima ne odgovara međusobni krug s Nizozemcima i Rusima

Postoji mogućnost i da Dinamo skupinu okonča s istim brojem bodova kao Feyenoord i CSKA. Za takav rasplet Modri bi trebali remizirati s Nizozemcima, koji bi u posljednjem kolu trebali dobiti WAC, a CSKA bi morala dobiti obje utakmice. Trojac bi tada imao po devet osvojenih bodova, a na mini tablici Feyenoord bi imao šest bodova, CSKA 5, a Dinamo 3. Dakle, Mamićeva momčad bi se oprostila od Europe. (dd)

Linker
16. travanj 2024 04:32