RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
KLJUČAN DVOBOJ

Poznato tko će suditi utakmicu Dinama i Rapida u Beču! Ovo se Modrima u Europi još nikada nije dogodilo

VAR sudac je Nijemac Felix Zwayer, a pomoćnik Ukrajinac Mikola Balakin
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. listopad 2021. 13:02

Dinamovu utakmicu trećeg kola skupine H Europske lige, u kojoj ‘Plavi’ u četvrtak s početkom u 18:45 igraju protiv Rapida u Beču, sudit će Ukrajinka Katerina Monzul. To će ujedno biti i prvi puta da Modrima u Europi sudi žena.

Četrdesetgodišnjakinja od 2016. godine sudi ukrajinsku Premier ligu, a prošle je godine i proglašena najboljom sutkinjom elitnog razreda ukrajinskog nogometa. U Europskoj ligi će joj ovo biti druga utakmica grupne faze u karijeri, do sada je pravdu dijelila u prošlosezonskom 1-2 slavlju Slovana iz Libereca kod Genta, dodijelivši pri tom devet javnih opomena.

image
ALEX NICODIM Nurphoto Via Afp

Prva pomoćnica Monzulovoj bit će Marina Striletska, a drugi pomoćnik Viktor Matjaš, dok je četvrti sudac Denis Šurman. VAR sudac je Nijemac Felix Zwayer, a pomoćnik Ukrajinac Mikola Balakin. Kontrolor suđenja bit će Norvežanin Rune Pedersen, a delegat Danac Jim Stjerne Hansen. Kada je riječ o Pedersenu valja istaknuti kako je Norvežanin omiljen među Hrvatima. Sudio nam je s Ukrajinom 1997.u Kijevu, ali i s Njemačkom 98. kad je isključio Wornsa.

Linker
19. travanj 2024 19:41