MATIJA DJANJESIC/CROPIX
TEŠKO ISKUŠENJE

Rijeka je večeras ponovno u problemima, nedostaju dva jako važna igrača! Pogledajte vjerojatni sastav...

Rijeka večeras gostuje kod AZ-a u nizozemskom Alkmaaru, a ovo je nacrt sastava slovenskog stratega.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. listopad 2020. 19:06

AZ Alkmaar je druga Rijekina šansa da dođe do kojeg boda u skupini Europske lige, ali momčad koja je svladala Napoli na jugu Italije bit će visoka prepreka. Trener Simon Rožman kaže:

- Pred nama je veliki izazov, prvo gostovanje u Europskoj ligi u ovom okruženju. Mislim da smo dobro snimili protivnika i apsolutno ističem dvije činjenice: treba preživjeti prvih petnaest minuta, taj njihov prvi nalet jer jako su brzi, živi i agresivni, te drugo, ne smijemo razmišljati samo o fazi obrane. Zadatak nam je nametnuti se svojom igrom u sredini terena. Moramo biti na istoj razini kao u zadnje vrijeme, pa reći ću čak i još malo hrabriji. Razmišljati samo o obrani po meni ne bi bio pravi put - ističe Rožman.

Svaki bod veliki uspjeh

Riječani su s Realom Sociedadom na otvaranju skupine držali “nulu” do treće minute sudačke nadoknade. Nosili su se dobro i imali svoje šanse iako su u posjedu bili podređeni, sve do završnih dvadesetak minuta kad su padali u trci i brzo ostajali bez lopte. No, i tada su čvrsto zatvarali prilaze vratima, do te kobne akcije. AZ je ofenzivna ekipa, na domaćem terenu agresivna, u nizozemskoj ligi reda prilike i dosta zabija, ali i prima.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX

- Imamo iskustvo iz prvog susreta, vidjeli smo što se može, a što ne može. Svaki bod bi u ovoj utakmici bio veliki uspjeh - konstatirao je Rožman.

Momčad nije kompletna, ima i ozlijeđenih i pozitivnih na koronu. S ulaskom koronavirusa u svlačionicu bore se i u AZ-u…

- Sve rješavamo u hodu. Testiranja uvijek pokažu nešto što kao trener ne bih želio, ali tako je to. S time se borimo. Vidjet ćemo na kraju hoće li igrati Franko Andrijašević. On je do zadnjeg časa ostao jako upitan. Znamo koliko nam znači kapetan. Ali, kako god bilo i tko god će istrčati na teren, vjerujem u ove dečke. Fokus je pravi, a energija je na najvišoj mogućoj razini.
Rožman je zaključio:

- Najveći nam je cilj da odigramo najbolju utakmicu koliko god mi to možemo, a svjesni smo da protivnici na ovom nivou ne dopuštaju ni pet loših minuta.

U veznom redu ovaj put neće biti Slovenca Adama Čerina, šansu bi mogao dobiti Ivan Lepinjica. U zadnje vrijeme navikao se ulaziti s klupe, no iako ima 21 godinu, već je stekao i određena iskustva.

- Neće to biti laka utakmica, međutim, dobro smo se pripremili jer imali smo slobodan vikend, budući da nismo igrali HNL. U Nizozemsku smo došli sa samopouzdanjem da možemo uzeti sva tri boda - optimist je Lepinjica.

- U momčadi je dobra atmosfera, svi smo spremni. Već smo dokazali u Europi da možemo igrati protiv svakoga i imamo velike šanse za pozitivan rezultat, tako i za pobjedu. Stigli smo se kvalitetno spremiti za AZ i pogledali smo ga kako igra. Koncentrirali smo se na ovaj dvoboj.

image
SN

Na najboljoj razini

Na pitanje o problemima zbog korone, odgovorio je sljedeće...

- Nedostajat će nam neki igrači, ali naravno da drugi jedva čekaju priliku. Svi su spremni i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu.

Luka Menalo, koji je stigao ovog ljeta na posudbu iz Dinama, također je opcija za startera. Pogotovo ako ne bi mogao igrati Andrijašević. No, i ukoliko ne krene, Menalo je varijanta za ulazak u nastavku.

- U prvoj utakmici smo nesretno izgubili od Reala Sociedada, idemo se u Alkmaaru pokušati iskupiti. Oni također imaju problema s koronom, iako kod njih to nije previše utjecalo na prvotimce, više na širinu kadra. Pokušat ćemo odigrati što bolje. Olakšanje je što nismo igrali u HNL-u, dobili smo više prostora i vremena da se pripremimo za novi europski nastup - konstatirao je Menalo te pohvalio aklimatizaciju u Rijeci:

- Lijepa je atmosfera, svi su me primili toplo i ugodno, mogu reći da sam se dobro snašao.

Kako će se Bijeli snaći i predstaviti večeras od 21 sat? Morat će biti na svojoj najboljoj razini kako bi razveselili sebe i navijače.

Linker
16. travanj 2024 10:58