RONALD GORSIC/CROPIX
SVE DRUGO JE BILO DOBRO

S razlogom je vraćen na Maksimir: Pogriješio je, ali i definitivno pokazao da je Dinamova budućnost

Nema puno tako dobrih stopera u našem nogometu, takvog potencijala ogromnog kapaciteta
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. rujan 2021. 19:54

Da, Josip Šutalo (21) napravio je grešku prije drugog pogotka West Hama. Krivo je dodao loptu... Događa se, događa se svakome. I najboljim svjetskim stoperima. Ne samo stoperima, već i najplemenitijim veznim igračima. Ponekad suparnik iskoristi takve greške, ponekad ne.

U četvrtak jest, ali ne treba zbog toga mladog igrača pribijati na križ. Samo 21 godinu ima Josip, a igra na vrlo zahtjevnoj poziciji. Nije se lako nositi s igračima koji vrijede ogromne cifre eura, sa zvijezdama Premiershipa. Ili s bilo kojim drugim napadačima koje će Dinamo sresti u Europi ove i budućih europskih sezona. Bez obzira na grešku koja je u nastavku rezultirala pogotkom za West Ham, Šutalo je četvrtak položio ispit.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Osim te greške, sve drugo je bilo dobro, čak u nekim trenucima jako dobro. Odlično se snalazio u prostoru, često je čitao protivničku igru, dobivao je duele, zračne i one na travi. Da nije bilo tog krivog dodavanja, mogli bismo kazati da je čak dominirao u svim situacijama u kojima se našao. Šteta, velika šteta što mu se dogodila ta kriva lopta, ali to ga nikako ne bi trebalo pokolebati. Vjerujemo da niti neće, jer koliko ga znamo, čvrst je karakter. Mladi stoper definitivno je pokazao da je materijal za Dinamo, da će biti budućnost plavog kluba. Svoju posudbu u Istri 1961 također je odradio na iznimno visokoj razini, zato je i vraćen u plavi dom.

Ne samo to, Šutalo je jedan od bitnih igrača mlade hrvatske U-21 reprezentacije Igora Bišćana, tamo je jedan od temelja obrane. Mladić zaslužuje samo podršku, jer nema puno tako dobrih stopera u našem nogometu, takvog potencijala ogromnog kapaciteta.

Linker
24. travanj 2024 11:14