Dinamo je 2016. godine igrao protiv Seville u Ligi prvaka

 STR/AFP/PROFIMEDIA Str/Afp/Profimedia
MOĆNA SEVILLA

Skuplji su od Dinama 300 milijuna eura, finale se igra na njihovom stadionu, u ligi je bolji samo Real...

Modri su sa španjolskim divom igrali dvije utakmice u Ligi prvaka 2016. godine i obje izgubili
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2021. 13:59

Dinamo će u nokaut fazi Europske lige igrati protiv Seville. Španjolci su itekako neugodan protivnik, a već sami pogled na njihovu vrijednost na Transfermarktu pokazuje da Modrima neće biti lako. Dok hrvatski prvak vrijedi 109.8 milijuna eura, vrijednost španjolskog predstavnika je 415.9 milijuna eura.

Najvrjedniji igrač im je branič Jules Koundé koji vrijedi 60 milijuna eura, a u svojim redovima imaju i srebrnog Vatrenog Ivana Rakitića, koji je ove sezone u 18 utakmica zabio tri gola i upisao dvije asistencije.

Sevilla je trenutno na visokoj drugoj poziciji u španjolskoj La Ligi s 34 osvojena boda, osam manje uz utakmicu manje od prvoplasiranog Real Madrida, a jedan više od idućeg pratitelja Betisa. U Europsku ligu, koju su osvajali čak šest puta (dva dok je bila Kup UEFA, pa ih stoga i zovu 'kraljevi Europske lige'), stigli su iz Lige prvaka.

image

Dinamo protiv Seville u Ligi prvaka

STR/AFP/PROFIMEDIA Str/Afp/Profimedia

Ove sezone su u Europu krenuli iz skupine G Lige prvaka u kojoj su bili s Lilleom, RB Salzburgom i Wolfsburgom, a završili su kao treći sa šest osvojenih bodova, bodom više od zadnjeg Wolfsburga i četiri manje od drugog Salzburga. Skupinu je pak osvojio Lille s 11 bodova.

Sevilla je u Ligi prvaka remizirala sa Salzburgom 1:1, pa upisala jedan bod protiv Wolfsburga s istim rezultatom, pa još jedan protiv Lillea u utakmici bez golova. Lille ih je potom pobijedio doma s 2:1, a onda su upisali sva tri boda protiv Wolfsburga koji su kasnije bili ključni za prolaz u Europsku ligu, da bi za kraj izgubili 1:0 od Salzburga.

image

Modri su dva puta izgubili

STR/AFP/PROFIMEDIA Str/Afp/Profimedia

Sevilla i Dinamo su se već susreli u Europi. Bilo je to 2016. godine u grupnoj fazi Lige prvaka, a u obje utakmice su slavili Španjolci. U Zagrebu je Samir Nasri zabio jedini gol na utakmici i donio Sevilli tri boda, a Modri su još gore prošli na gostovanju gdje je Sevilla pobijedila s 4:0 golovima Vietta, Escudera, N'Zonzija i Ben Yeddera.

Sevillu s klupe vodi Julen Lopetegui koji je u karijeri vodio i španjolsku reprezentaciju i Real Madrid. Ove sezone Sevilla ima prosjek osvojenih bodova 1.87, a najopasniji napadač je Rafa Mir koji je zabio pet golova, dok je samo jedan manje postigao Eric Lamela. Po tri komada su zabili En-Nesyri i Ocampos.

Prva utakmica između Dinama i Seville igrat će se 17. veljače 2022. u Sevilli, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Zagrebu. Inače, finale Europske lige ove će se sezone igrati upravo u Sevilli...

Linker
20. travanj 2024 17:58