Zaleđe ili ne?
 Screenshot
ANALIZA SUĐENJA

Što se zapravo dogodilo kod prvog gola i kako je TV snimka oko spornog zaleđa unijela potpunu zbrku

Glavni sudac, isti onaj čiji je pomoćnik napravio nedavno veliki gaf u Beogradu, sudio je dobro
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. travanj 2021. 23:46

Nizozemac Danny Makkelie, čovjek u kojeg UEFA ima veliko povjerenje iako je pogreškom pomoćnika, kojeg se u međuvremenu riješio, u Beogradu teško oštetio Portugal kada nije priznao čisti gol u kvalifikacijskoj utakmici za Svjetsko prvenstvo, dobro je odradio posao u Villarrealu.

Bio je miran, samopouzdan, odlično se kretao, pokazao je iskustvo i kvalitetu. Vodio je susret autoritativno, dojam je lakoćom. Radi se o jednom od sudaca koji će imati bitnu ulogu i na Europskom prvenstvu, a mogao bi dobiti pokoju utakmicu i u završnici europskih klupskih natjecanja.

To ne znači da je u svakoj situaciji bio savršen, imao je i on neke pogreške, no nisu utjecale na rezultat. Premda je u 25. minuti moglo biti drugačije. Tada je dao korner domaćinu iako je Jakić odlično reagirao i lopta se odbila od Pedraze prije nego što je otišla izvan terena. To ne bi bilo bitno da iz tog kornera Chukwueze nije pogodio vratnicu. Sreća je za Nizozemca što nije pao gol jer puno bi se govorilo o toj situaciji...

Čekao je odluku VAR-a je li bilo zaleđe kod prvog pogotka Žute podmornice, bio je sklon svirati ga jer tako mu je signalizirao pomoćnik, međutim, VAR je vidio da je Gvardiol ostavio nogu i da kod povlačenja crte Chukwueze nije bio u nedopuštenoj poziciji te je priznao gol Paca Alcacera, koji je u velikoj mjeri i odredio susret.

Premda je slika na televiziji, koja je prikazana tijekom prijenosa, unijela zbrku jer nije pokazivala trenutak upućivanje lopte, dojam je nekih da se ipak radilo o malom zaleđu... U drugom poluvremenu Makkelie je bio još sigurniji, a nije ni imao osobito težak posao. Igrači su se ponašali korektno.

Linker
24. travanj 2024 13:37