Bruno Petković u pravoj formi može sam pobijediti Rapid

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
RAZLOZI ZA OPTIMIZAM

Sve je na strani Modrih: Dinamo ima iskustvo, imperativ pobjede, Bad Blue Boyse i Maksimir te - Petkovića!

Dinamo danas od 21 sat dočekuje bečki Rapid, a uoči te utakmice je više toga na strani Zagrepčana
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. studeni 2021. 15:31

Dinamo ima razloga za optimizam. Modri od 21 sat na Maksimiru dočekuju Rapid iz Beča u Europskoj ligi. U prvom susretu ove dvije ekipe u Austriji je bolji bio Rapid i slavio s 2:1, a Dinamo sada sprema osvetu. Dinamo ima iskustvo, domaći teren i navijače, a ovih pet razloga pokazuju da će danas slaviti.

1. DINAMO JE BOLJI NEGO JE POKAZAO U BEČU

Svi su uvjereni, zapravo, nikome to nije ni sporno, da Dinamo, unatoč svim oscilacijama i nedorečenostima, vrijedi više no što je pokazao u Beču u prvoj odigranoj utakmici.

Teško je uistinu očekivati da će hrvatski nogometni prvak odigrati još jednu tako lošu predstavu, a kad je na svojoj razini ili blizu nje Dinamo je sigurno bolja momčad od Rapida, s više individualne kvalitete.

2. BRUNO PETKOVIĆ JE (VALJDA) ZDRAV

U Beču nije bio pravi, njegov izlazak sigurno je poremetio određene planove Krznaru i odrazio se na konačan rezultat. Sad je Petković valjda zdrav, spreman i sposoban za pravo izdanje.

Njegovi potezi i inspiracija mogu odlučiti ovakve utakmice, u zadnje vrijeme zabija samo s bijele točke, možda je vrijeme da pridoda i poneki gol iz igre. U svakom slučaju, Petković je jači adut u Maksimiru, no što je bio u Beču.

3. IMPERATIV POBJEDE, NEMA KALKULIRANJA

Kad visi mač nad glavom, tada sasvim sigurno nema nikakvih kalkulacija. A Dinamu, kad govorimo o borbi za drugo mjesto, taj mač visi.

Ako su u prvoj utakmici Modri i malo podcijenili suparnika ili igrali u nekoj nižoj brzini, sad su svjesni da takav put vodi u propast. Samo “full gas”, do pobjede. Nekad ta nužnost pobjede može biti pritisak, ali zašto ovoga puta ne bi bila poticaj?

4. FAVORITI NA TRAVI MAKSIMIRA

Rapid je, ipak, drugačija nogometna momčad na svom terenu, a drugačija na gostovanjima, posebice u Europi.

Skučeni i glasni Weststadion, naspram velikog i širokog Maksimira, to može biti detalj koji igra ulogu. Pogotovo što neće biti Rapidovih navijača, znanih kao najgrlatijih u Austriji.

U takvom ambijentu Dinamo je ipak favorit, prednost domaćeg terena u ovom slučaju trebala bi stvarno biti - prednost.

5. ISKUSTVO OVAKVIH UTAKMICA

Taj je faktor apsolutno na Dinamovoj strani. Modri su zadnjih godina naučili u europskim bitkama igrati takve utakmice, igrati na rezultat. Izuzev engleskih predstavnika West Ham Uniteda i Manchester Cityja, te španjolskog Villarreala, koji je lani i osvojio Europsku ligu, malotko je u Maksimiru uspio pobijediti plavu momčad. A momčadi klase Rapida uglavnom su i odlazile spuštenih glava.

Iako nema ozlijeđenog kapetana Arijana Ademija, u modrim redovima još uvijek ima dovoljno senatora koji dobro znaju kako se u ovakvim dvobojima dolazi do trijumfa.

Linker
25. travanj 2024 12:56