StoryEditor
 GETTY IMAGES
PRSTI ‘BRŽI OD PAMETI‘

Talijanski reper pijan na Twitteru izvrijeđao legendu Vatrenih, pogledajte što mu je napisao usred noći

Urbana legenda talijanske estrade i bivši hrvatski reprezentativac ušli su u polemiku.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2020. 18:31

Talijansku glazbu znamo po legendama kao što su NEK, Eros Ramazzotti, Zucchero ili pak po netom preminulom majstoru Enniju Morriconeu. San Remo, glamur, zgodne voditeljice, i tako dalje... Ali, postoji i ona druga scena, jednako priznata i cijenjena, riječ je o undergroundu. Taj dio spektra često surađuje s nogometnim klubovima i piše im himne, odnosno navijačke pjesme.

Slučaj umjetnika poznatijeg pod pseudonimom Emis Killa je baš takav. On je, pravog imena, Emiliano Rudolf Giambelli svojedobno napisao himnu AC Milana i nazvao je #Rossoneri. Bilo je to još 2015. godine, a pjesma je ponovo došla pod lup talijanskih medija nakon što se na nju osvrnuo Zvonimir Boban, bivši sportski direktor kluba sa San Sira.

image
Emis Killa
VITTORIO ZUNINO CELOTTO

Boban je umjetniku spočitnuo to da je pjesma prestaromodna, odnosno da je to zaokret unazad po pitanju stila za Milan. Odmjereno, bez bilo kakvih osobnih previranja, rekao je bivši kapetan Vatrenih da mu se pjesma ne sviđa.

Drugi dio priče počinje u nedjelju navečer na Twitteru. Emis Killa se napio, a na pitanje jednog fana na Twitteru da mu iskomentira Bobanovu izjavu o njegovoj pjesmi za AC Milan, napisao je mnogo pogrdnih riječi upućenih upravo njemu. Nećemo to prevoditi, Talijani ionako imaju nešto drugačiji dijapazon psovki koje su nama često i nerazumljive.

U nastavku je najprije poslao poruku svim nogometašima rekavši da ga oni uopće ne zanimaju, bili oni prosječni (talijanski izraz je Pinco Pallino) ili onakvi poput Cristiana Ronalda. Nazvao ih je nezahvalnicima. Ujutro, kada se mamuran probudio, priznao je da se napio, a da zna pretjerati svaki puta kada se napije. Povukao je svoje izjave, ali tvitove nije brisao.

Linker
14. kolovoz 2020 02:32