David Moyes
 IAN KINGTON Afp
‘BIT ĆE PROMJENA‘

Trener West Hama stigao u Zagreb i dao veliki kompliment Dinamu i Vlašiću: ‘Naša najteža utakmica!‘

‘Znamo da je Dinamo u skorije doba ostao bez dva igrača, no znamo što su dosad učinili u Europi‘.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. rujan 2021. 20:35

West Ham je u Maksimir došao pobijediti, uopće ih ne dira što su Modri prošle sezone onako senzacionalno izbacili Tottenham. Istina, trener David Moyes stalno je ponavljao da je njegova momčad nova u ovom natjecanju, naglasio je da će biti promjena u njegovoj momčadi, da je Dinamo pun iskustva u Europi...

Nama se činilo da je to bila kurtoazna priča za domaćine, a da zapravo Čekličari itekako spremaju svoj čelić kako bi zakucali Krznarovu momčad. Engleze jako veseli što će danas na Maksimiru biti oko 2000 tisuće njihovih navijača, žele im se pokazati u najboljem svjetlu kad su već stigli do Zagreba. Tako da se nama čini kako će West Ham danas igrati u žestokom ritmu, najbolje što može kako bi osvojio bodove na startu.

- Nemamo ozlijeđenih igrača, svi smo spremni. Veselimo se današnjoj utakmici s Dinamom i jako smo uzbuđeni - kazao je u uvodu Moyes

Prije dolaska West Hama u Zagreb stalno se spominjalo da će Moyes skroz rotirati momčad, da mu je u prvom planu Premiership, da je Europska liga ipak na nekom recimo, drugom mjestu. Pa je novinare naravno zanimalo nešto na tu temu.

- Imamo u planu nekoliko promjena, ali sigurno ćemo pronaći pravu strukturu momčadi, pravu postavu koja će nas danas predstavljati. Naravno da bismo željeli pobijediti, ali ovo nam je tek prva utakmica u skupini, pobjeda nije 'pod moraš'. Igrati ćemo utakmicu po utakmicu. Ne možemo garantirati da ćemo pobijediti u svakoj utakmici naše skupine. Ali ono što je sigurno, dati ćemo sve od sebe - pričao je Moyes.

Dobio je trener West Hama pitanje od engleskog novinara zašto drži da je ulazak u Europsku ligu napredak za njegovu momčad?

- Mislim da je ovo uspjeh. Naravno, treba nam iskustva kako bi moglo adekvatno participirati u ovom natjecanju. Dinamo u Europi ima mnogo više iskustva nego što ga imamo mi. Mi smo novi u ovom natjecanju, ne znamo što nas zapravo očekuje. No definitivno nastojimo misliti pozitivno. Agresivni smo na svoj poseban način, što god to značilo za druge.

Onda je Moyes opet ponovio ono što se provlačilo kroz cijelu presicu. U jednom trenutku nam je palo napamet da možda stvara alibi u slučaju poraza? Međutim, odmah kad bi govorio od neiskustvu svoje momčadi u Europi, govorio bi i o pobjedi u Zagrebu. Pa, zaista na kraju je bilo teško zaključiti što stvarno misli...

- Ponavljam, mi smo novi u ovom natjecanju, ali imamo dobar sastav. Što dužim boravkom u Europi skupit ćemo više iskustva, te time postati sve bolji i bolji. Znamo da je Dinamo u skorije doba ostao bez dva igrača, no znamo što su dosada učinili u Europi, pogotovo kad se pogleda utakmica protiv Tottenhama koji je jako dobra momčad. Mislim da nas Dinamo ne gleda puno drukčije nego što je gledao Tottenham. Međutim, mi smo samouvjereni, no mislim da će nam ova s Dinamom biti najteža utakmica u skupini. Želimo ostati u Europi i nakon Božića i Nove godine.

Moyes je kazao nešto o i Nikoli Vlašiću...

- Njegov je pristup prvoklasan. Pratili smo ga puno još dok je bio u CSKA-u pa na Euru. Još se razvija, ali već sada ima dosta iskustva. Može igrati više pozicija u napadu, no znamo da se još mora prilagoditi. Impresioniran sam onime što sam zasad vidio i očekujem od njega velike stvari - zaključio je trener West Hama.

Linker
20. travanj 2024 16:36