BORIS KOVACEV/CROPIX
NIŠTA OD ČUDA

Častan oproštaj od Europe! Dinamo pružio žestok otpor Španjolcima, pogledajte golove

Nogometaši Dinama izgubili su od Villarreala s 2:1 u uzvratu četvrtfinala i ispali iz Europske lige
Piše: Tomo Ničota, Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2021. 22:50

VILLARREAL - DINAMO 2:1 (Alcacer 36', Moreno 42' / Oršić 74')

Villarreal. Estadio de la Caramica. Bez gledatelja. Sudac: Danny Makkelie. Pomoćnici: Steegstra i De Vries. Četvrti sudac: Lindhout. VAR: Blom. AVAR: Kamphuis (svi Nizozemska).

VILLARREAL: Rulli - Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza (od 88. A. Moreno) - Parejo (od 85. Coquelin), Capoue, Trigueros (od 62. Gomez) - Chukwueze (od 88. Pena), Alcacer (od 88. Baena), G. Moreno. Trener: Unai Emery.

DINAMO: Livaković - Ristovski, Lauritsen, Theophile (od 81. Perić), Gvardiol - Ademi (od 81. Mišić), Jakić - Ivanušec (od 76. Atiemwen), Majer (od 62. Franjić), Oršić - Petković. Trener: Damir Krznar.

Žuti kartoni: Jakić (39 - preoštar start), TrIgureos (60 - preoštar start). Crveni kartoni: -. Igrač utakmice: Samuel Chukwueze.

----------------------------------

Nije bilo više ni snage ni koncentracije za novu senzaciju, Dinamo je u Villarrealu nastavio negativnu španjolsku tradiciju. Uspio se Dinamo vratiti u utakmicu nakon vodstva domaćina 2:0, vratiti trunku neizvjesnosti, promašio nekoliko prilika, međutim, ipak je presudilo tih nesretnih šest, sedam minuta prvog dijela u kojima je Villarreal iskoristio zbunjenost i nedigurnost Dinamove obrane i stvorio, pokazalo se, nedostižnu prednost.

Dinamo je na početku bio strpljiv, nije često dolazio do šesnaesterca, čekao je neku pravu šansu. Jednom je Albiol loše dodavao, Ivanušec presjekao loptu, no ispred Petkovića izbacio je Rulli. Puknuo je Oršić s 20-ak metara, točno u domaćeg vratara, nešto kasnije Petkovićev ubačaj na drugu vratnicu poslao je preko gola. Chukwueze je bio najopasniji, bježao je po desnoj strani, Gvardiol je imao puno posla, nije lako bilo niti Ristovskom na drugoj strani. No, tek u 24. minuti prva velika prilika za Žute. Korner, koji nije to trebao biti, jer je lopta zadnjega pogodila Pedrazu, donio je gužvu pred Livakovićem, obrana nije uspjela očistiti, raspoloženi Chukwueze s desetak je metara iz voleja pogodio vratnicu.

I baš kad se činilo da je Dinamo potpuno ravnopravan, da je Villarreal malo popustio s pritiskom, stigla je pogreška Jakića i Majera na sredini terena, u nekoliko poteza Moreno, Chukwueze i Alcacer donijeli su vodstvo. Doduše, sudac Makkelie je na signal pomoćnika prvo poništio gol zbog zaleđa, izgledalo je da ne postoji nikakva sumnja da je Chukwueze bio u nedopuštenoj poziciji, međutim iz VAR sobe javili su da je sve bilo čisto, njihove crte demantirale su suce i gol je priznat. Iako je činjenica da su crte povučene koju stotinku prije nego što je lopta krenula iz nogu Alcacera.

Gol Villarreala pogledajte OVDJE.

Na čuđenje Dinamovih igrača Villarreal je poveo, a dok su dinamovci došli k sebi, već je bilo 2:0. Chukwueze je sad proigrao Albiola, ispala je Dinamova obrana, Moreno pogodio iza Livakovića. U samo šest minuta Dinamo je na Ceramici popucao poput porculana, pomalo naivno i jeftino, ali Villarreal ima klasne igrače, ima ljude koji znaju uhvatiti suparnika na krivoj nozi i zabiti kad treba, Dinamo to u Villarrealu nije imao.

Drugi gol Villarreala pogledajte OVDJE.

Ušao je Dinamo u nastavak hrabrije, odlučnije i konkretnije. U prvih 20 minuta imali su Modri tri sjajne mogućnosti da se vrate u život, da drže neizvjesnost do kraja utakmice. Prvo je Majer oduzeo loptu i krenuo prema Rulliju, ali je odlučio dodavati Petkoviću i vratar mu je presjekao taj 'pas'.

Onda je Oršić pucao iz 'svoje' pozicije, gađao ovaj put suprotan donji kut, malo pokraj vratnice. Pa je Gvardiol proigrao Oršića, bio je na lijevoj strani, istrčao je Rulli, Oršić ga ljevicom probio, ali opet pokraj gola. Trebalo je nešto od toga zabiti, previše je to promašaja za situaciju u kojoj se Dinamo nalazio, ali, nije to bila 'ta' noć. Odmah je na drugoj strani odgovorio Villarreal, Pedraza prošao, na povratnu loptu došao Moreno, sjajno pucao pod gredu, Livaković maestralno obranio.

Ipak, nada se vratila u 74. minuti, odlična peta Petkovića za Oršića, pogodio je za 2:1, nije još gotovo. Eh, da je ušla još koja od onih ranijih šansi...

Gol Oršića za 2:1 pogledajte OVDJE.

Ali, bilo je i sreće, Chukwueze je s druge strane još jednom pogodio vratnicu! Pritisnuo je Dinamo pred kraj, Oršić je imao slobodnjak s ruba šesnaesterca, međutim, ništa od preokreta, ništa od čuda u Villarrealu.

-----------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Završila je utakmica, Dinamo je izgubio s 2:1 i s ukupnih 3:1 ispao u četvrtfinalu Europske lige.

90' - Dinamo traži igranje rukom nakon udarca i bloka u kaznenom prostoru. Od svega neće biti ništa.

88' - Oršić ga je i izveo, ali nažalost, neprecizno. Lopta odlazi visoko preko gola.

87' - Slobodni udarac za Dinamo na rubu šesnaesterca, izborio ga je Petković. Čini se da će ga Oršić izvesti.

82' - Mišić i Perić ulaze u igru kod Dinama, a izlaze Theophile i Ademi.

81' - Nova sjajna obrana Livakovića. Pucao je Chukuweze, ali se vratar Dinama ispružio i spasio svoju mrežu.

74' - GOOOL! Dinamo je smanjio na 2:1. Akciju je povukao Ademi, nakon kombinacije po lijevoj strani uposlio je Petkovića koji sjajno asistira Oršiću, a ovaj lijepim dijagonalnim udarcem iskosa s lijeve strane nalazi put do mreže.

Gol Oršića za 2:1 pogledajte OVDJE.

71' - Chukuweze je sada pokušao ljevicom s vrha kaznenog prostora, malo iskosa s desne strane, ali lopta odlazi preko gola.

69' - Udarac Dinama nakon prekida, pucao je Ademi glavom nakon kornera, ali Rulli nema težak posao.

65' - Velika šansa Dinama nakon akcije Oršića po lijevoj strani, ali njegov je udarac otišao pokraj gola. Na drugoj strani sjajna akcija Villarreala i još ljepša obrana Livakovića koji praktički nije ni vidio loptu.

62' - Prve izmjene kod Dinama. Franjić je ušao umjesto Majera i Stojanović umjesto Ristovskog.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

59' - Opasna situacija pred vratima Dinama koji je izgubio loptu nakon visokog presinga domaćina. Srećom po Modre, gosti nisu uspjeli zabiti.

52' - Lijepa akcija Dinama i udarac Oršića. Gvardiol je ostavio loptu petom, Oršić se izborio s vrha šesnaesterca za udarac, ali lopta odlazi tik do vratnice.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

49' - Kakva prilika za Dinamo. Majer je presjekao loptu pred golom Villarreala, imao je priliku pucati, odlučio se na dodavanje i prilika je propala. Velika šteta.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Dinamo je, očekivano, krenuo puno odlučnije i ofenzivnije. Modrima trebaju tri gola pod uvjetom da ne prime nijednog.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

45' - Završeno je prvo poluvrijeme. Villarreal na odmor odlazi s vodstvom od 2:0, dakle sada je ukupno 3:0 za Španjolce. Pred Dinamom je u drugom dijelu (ne)moguća misija.

42' - GOL za Villarreal, drugi u razmaku od šest minuta. Zabio je Moreno udarcem u dalji kut nakon odbijene lopte.

Drugi gol Villarreala Dinamu pogledajte OVDJE.

image
JOSE JORDAN Afp

36' - GOL! Villarreal vodi 1:0, zabio je Alcacer. U prvi je mah linijski sudac dosudio zaleđe, ali je odluku promijenio VAR. Činilo se da je Chukuweze bio u zaleđu, ali video tehnologija je odlučila drugačije. Lijepa akcija Villarreala po liniji Parejo-Chukuweze-Alcacer.

Gol Villarreala pogledajte OVDJE.

28' - Dobra akcija Dinama nakon ubacivanja s desne strane. Oršić je bio u sredini, uspio je uputiti udarac, ali lopta odlazi visoko preko gola.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

25' - Trese se vratnica Dinama. Chukuweze je odapeo žestoko ljevicom s nekih sedam metara, ali loptu je zaustavio okvir gola. Dinamo je imao puno sreće.

20' - Greška Albiola u obrani Villarreala, presjekao je Ivanušec, izgledalo je opasno, ali su se domaćini uspjeli spasiti.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

19' - Oštra lopta Pedraze u sredinu Dinamovog kaznenog prostora, ali siguran je Livaković na vratima.

17' - U dosadašnjem dijelu susreta nema pravih prilika. Velika se borba vodi na sredini terena, a nijedna momčad ne srlja prema naprijed. Domaćin kroz posjed lopte pokušava nametnuti svoju igru.

11' - Prvi udarac Dinama. Pokušao je Oršić iz daljine nakon lijepe akcije Ivanušeca i iznošenja lopte, ali lopta ide ravno u ruke Rullija.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

10' - Igranje rukom Jakića na nekih 30-ak metara od gola i slobodan udarac za Španjolce.

5' - Villarreal je na početku preuzeo inicijativu. Sada je Chukuweze opet prošao po desnoj strani nakon lijepe kombinacije, ali je Dinamova obrana zgusnuta u sredini.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

3' - Chukuweze je uspio probiti desni bok Dinamove obrane, sjurio se u sredinu i pokušao uposliti suigrača, ali je zaustavljena njegova lopta.

1' - Počela je utakmica u kojoj će Dinamo pokušati nadoknaditi zaostatak 0:1 iz prve utakmice.

19.30 - Poznati su sastavi za večerašnji ogled. Sjajna vijest za Dinamove navijače je činejnica da će od prve minute startati Bruno Petković koji je bio pod velikim upitnikom. Od prve minute starta i kapetan Arijan Ademi.

image
Dinamova postava protiv Villarreala
SN Sn


Linker
15. travanj 2024 01:03