- Afp
NIKAKO DA UĐE...

VIDEO: Nove frustracije za Cristiana Ronalda! Slavni Portugalac nikako do jubileja, promašio je čisti zicer

Peterostruki osvajač Zlatne lopte, ove je sezone pao u drugi plan novog trenera Crvenih vragova
Piše: JL.Objavljeno: 07. listopad 2022. 07:58

U susretu 3. kola Europske lige u skupini E Manchester United je na gostovanju pobijedio ciparsku Omoniju s 3:2.

Za razliku od gradskog derbija u kojemu je United prošloga vikenda izgubio 6:3 od Cityja, Erik ten Hag je ovoga puta Cristiana Ronalda koristio od prve do posljednje minute susreta. Portugalac je bio posebno motiviran da postigne svoj jubilarni 700 klupski pogodak u karijeri. I najbolju je priliku za dolazak do te brojke imao u 78. minuti kad je na pet metara od gola dobio loptu, ali je njegov silotiv udarac pogodio stativu.

Promašaj možete pogledati OVDJE.

Peterostruki osvajač Zlatne lopte, ove je sezone pao u drugi plan novog trenera Crvenih vragova. U Premier ligi je samo jednom startao od prve minute, a bilo je to u sklopu 2. kola kad je United s 4:0 pregažen protiv Brentforda. Kod ostalih je utakmica priliku čekao s klupe pa tako ove sezone još nije zatresao mrežu u engleskom prvenstvu. Jedini pogodak ove sezone, došao je upravo u Europskoj ligi, gdje pak Ronaldo redovito igra od prve minute. Bilo je to u prošlome kolu protiv Sheriffa (2:0) kad je u 39. minuti zabio iz kaznenog udarca. Dakle, 37-godišnji napadač zapravo ove sezone još nije zabio iz igre.

image

Cristiano Ronaldo

- Afp

Usporedbe radi, prošle je sezone u ovo doba na svomj kontu imao već dva gola u Europskim natjecanjima (Manchester United je tada igrao skupinu Lige prvaka), dok je u Premier ligi zabio tri pogotka. Redovito je nastupao, a najčešće na poziciji isturenog napadača te je sezonu završio s 18 pogodaka u 30 prvenstvenih nastupa. Situacija je sada itekako drugačija, Ronaldo nije kalibar igrača koji će sjediti na klupi tako da su u zadnje vrijeme sve aktualnije glasine o mogućem odlasku s Old Trafforda u zimskom prijelaznom roku.

Što se tiče Ronaldovih 699 golova u klupskoj karijeri: rekordnih 450 golova zabio je za Real Madrid, 143 za Manchester United, 101 za Juventus i 5 za Sporting Lisabon, kao i rekordnih 117 međunarodnih golova za portugalsku reprezentaciju što je suma od rekordnih 816 golova. Međutim, na jubilarni 700 morat će još malo pričekati.

Linker
22. travanj 2024 12:22