GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
PIŠE DAVORIN OLIVARI

Zašto ovaj Dinamo ne bi iznenadio Tottenham? Djeluje baš europski, a jedan igrač zaslužuje Dalićev poziv

S nestrpljenjem čekamo četvrtak, veliki londonski okršaj, ovakvi Modri imat će što kazati...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. ožujak 2021. 11:55

Nakon godinu dana, Dinamo je konačno pobijedio Rijeku, prvi put ove sezone! Dečki Zorana Mamića spremni su za Tottenham, za londonski okršaj u četvrtak. Pobjednička serija zagrebačkog kluba je nastavljena, već šestu utakmicu zaredom u Maksimiru nisu primili pogodak. Nakon što Osijek nije uspio svladati Goricu u Gradskom vrtu, Modri su ga se lagano “otresli” u trci za naslovom prvaka.


Gledali smo jako dobar derbi, s mnoštvo zgodnih poteza, atraktivne igre, ali i taktički disciplinirane. U toj taktičkoj disciplini posebno se istaknula Mamićeva momčad, Modri su baš djelovali ozbiljno, koncentrirano, onako europski. Naravno da su Spursi favoriti u osmini finala Europske lige, ali ovakav Dinamo može im se solidno oduprijeti, zašto ne i iznenaditi?


Iako je Rijeka prijetila, nekako smo stekli dojam da Tomićeva momčad ne bi zabila da je igrala još dva dana. Modra obrana u kojoj su dominirali Lauritsen i Theophile, te jako dobri Ristovski, djelovala je zaista neprobojno, gosti su zapravo samo dva puta ozbilnije zaprijetili. Bio je to neki sasvim drugi Dinamo od onog koji je na početku proljeća poražen s 0:2 na Maksimiru, plavi dečki nude mnogo bolju formu, što sezone ide prema svom vrhuncu, sve su bolji i bolji.


Gotovo na svakoj utakmici u redovima Modrih netko iskoči kao junak. Ali, ponajviše Mislav Oršić. Jučer je opet bio sjajan, u posljednje vrijeme igra na najvišoj razini i odlučuje utakmice. Zabio je Gorici, Hajduku, Osijeku, Krasnodaru u Maksimiru. Eto, i jučer je pogodio, ali usput i asistirao.

Ovakav Oršić svakako zaslužuje pozivnicu Zlatka Dalića za predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru u koje Vatreni kreću protiv Slovenije. Zaista je u odličnoj formi, djeluje nezaustavljivo. Ušao je u top deset najboljih Dinamovih strijelaca protiv Rijeke, jučer je Neveri s Kvarnera zabio već sedmi pogodak.


S nestrpljenjem čekamo četvrtak, veliki londonski okršaj, ovakvi Modri imat će što kazati i Mourinhovoj momčadi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 07:36