Zdravko Mamić se oglasio nakon nove velike pobjede Dinama

 JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
NIJE MOGAO ŠUTJETI

Zdravko Mamić nakon pobjede Dinama: ‘Mi imamo viziju i misiju! Za konkurenciju smo nuklearna raketa‘

Modri su s 3:1 pobijedili bečki Rapid, a nakon toga se oglasio i nekadašnji prvi čovjek Dinama
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2021. 16:27

Dinamo je u četvrtak na Maksimiru pobijedio bečki Rapid s 3:1 i tako napravio korak više prema novom proljeću u Europi. Nakon četiri odigrana kola Dinamo je drugi u skupini H sa šest bodova, četiri manje od prvog West Hama. Genk, kojeg su Modri već dobili 0:3 u Belgiji je treći sa četiri boda, dok je Rapid zadnji s tri boda.

Dinamo još mora igrati s Genkom na Maksimiru pa ići u goste West Hamu koji je zapravo već sve riješio, pa je izgledno da će Modri na kraju proći u idući krug Europske lige, a ako ne to, igrat će nove europske utakmice u Konferencijskoj ligi. O ovom novom uspjehu Dinama se iz Međugorja oglasio Zdravko Mamić koji je tom prilikom poslao i jasnu poruku onima koji ne vole njega i Dinamo.

"Misija i vizija, dvije riječi koje mi padaju na pamet kada gledam sinoćnje slavlje s Maksimira. Mnogi su propitivali, mnogi sumnjali, nerijetki i likovali kada je naš Dinamo izgubio neke utakmice ove sezone. Bio sam miran. Dinamo je u posljednjih 16 sezona 15 puta igrao u skupinama najelitnijih europskih natjecanja, a posljednje tri sezone dva puta smo igrali eurpsko proljeće. Svake godine kod prvog posrtaja raznorazni samoprozvani stručnjaci u pitanje dovede kompetenciju uprave, struke, trenera, pa čak i igrača", napisao je Mamić na Facebooku pa nastavio:

"Kada pobijedimo redom bogatije klubove iz većih i uređenijih zemalja to se uzima zdravo za gotovo. Pobjeda Davida protiv Golijata nama je normalna stvar. Dinamo je u posljednje dvije sezone kako bi mogao živjeti i raditi na visokom nivou prodao Gvardiola, Olma, Majera, Moru, Gavranovića, Jakića, Kastratija, Stojanovića, Atiemwena, ... Igrače koji igraju kao standardni prvotimci njemačkih, francuskih, talijanskih, turskih, poljskih i inih klubova. Uzmite bilo kojoj momčadi na svijetu toliko važnih igrača i to više neće biti ista momčad. Pogledajte samo primjer Barcelone. Kao i u primjeru Olma i Majera dovedeni su igrači koji trebaju rasti skupa s klubom i iskoračiti u pravo vrijeme."

Mamić dodaje i kako je Dinamo postavio jako visoke standarde.

"Čitao sam kako je Dinamo imao nikad lošiji transfer rok i da sada plaća cijenu. Dokaz je to koliko smo visoko postavili standarde. I nakon što smo ostvarili povijesne rezultate i ostali bez toliko važnih igrača opet ćemo zahvaljujući radu cijelog kluba, trenera i momčadi igrati proljeće u Europi. Na stadionu koji se raspada, baš kao i naš sport. Zato je Dinamo velik, jer smo naučeni misliti tri koraka unaprijed, te osim sadašnjosti graditi i budućnost. Zato smo nuklearna raketa za konkurenciju. Dok vi gledate danas, mi smo tri dana ispred vas", zaključio je Mamić.

Linker
18. travanj 2024 22:56