Robert Matić / HNK Hajduk
BIJELI ĆE BITI PUNO JAČI

HAJDUKU SE ZA IDUĆI EUROPSKI ISPIT VRAĆA 'KRALJEŽNICA' MOMČADI Povratak trojca od kojeg se očekuju velika djela ne samo u Europi nego i u HNL-u

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. srpanj 2019. 12:37

Bez tri bitna igrača Bijeli su jučer odigrali na Malti. Nedostajali su kapetan Josip Juranović, prvi strijelac Mijo Caktaš i vratar Josip Posavec, istinska “kralježnica” momčadi od koje se očekuju velika djela. Ne samo u Europi, nego i u HNL-u. Kada će se tercet vratiti, zasad nema preciznog odgovora, ali po svemu sudeći za Istru bi 21. srpnja trebali vidjeti najjači Hajduk u novoj sezoni.

Dvije utakmice s Gzirom propustit će sigurno Caktaš i Juranović, ali najavljeno je da se dugopoljski fantazist vraća za početak HNL-a. Odavno Hajduk nije imao tako dobar raspored na početku sezone kao što je ovog ljeta sreća bila naklonjena Oreščaninu i njegovoj momčadi. Maltežani, pa Istra, a jasno je da se očekuje kako će prije gostovanja u Varaždinu Bijeli odigrati i susret 2. kvalifikacijskog kola s Latvijcima/Albancima.

Caktaša muče prepone, nije odigrao nijednu pripremnu utakmicu od pet dvoboja koje su Bijeli imali tijekom lipnja i srpnja. Solin je preskočio radi dodatnog odmora poslije angažmana u reprezentaciji Hrvatske za utakmice s Omišom, Walesom i Tunisom. Zatim je krenuo s pripremama, odradio tri dana i prekinuo trening odlaskom na dodatne pretrage nakon kojih se ustanovilo da nije sposoban raditi s momčadi na Pohorju.

Gzira United - Hajduk -  Malta 09.07.2019.
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk
Robert Matić / HNK Hajduk
 

Nisu Bijeli u Mariboru posljednjih 10 dana priprema imali jaki ritam, tek nekoliko treninga, ali odigrali su četiri utakmice koje je Caktaš samo ispratio s tribina. Za Caktaša bi bilo jako bitno da se zaista spremi za Istru, jer nedostajat će mu utakmica kada krenu najvažnija iskušenja za Hajduk tijekom kolovoza, s obzirom da se Europa igra svaki četvrtak do kraja sljedeće mjeseca, a u prvenstvu će tijekom sljedećeg mjeseca doći i jača iskušenja s Osijekom, pa prvog dana rujna i Dinamom na Poljudu.

Uz Caktaša, čeka se Juranovićev povratak za standardizaciju momčadi u zadnjoj liniji, a realno je pritom kazati da bi Juranović mogao biti spreman za prvu utakmicu 2. kvalifikacijskog kola Europske lige.

Što se tiče Posavca, kod njega nema ozljede, u pitanju je samo procjena Oreščanina kada će vratiti Velog Jožu na vrata poslije kasnijeg priključivanja momčadi uslijed nastupa na Euru U-21.

Za kraj dakako ide i priča o napadaču. Ispuni li se Bjelanovićevo obećanje da će Bijeli sljedećeg tjedna dovesti napadača, eto slatkih briga za Oreščanina. I gušta za navijače, jer Hajduka u najjačem sastavu trebali bismo gledati već protiv Latvijaca odnosno Bušićeve Teute.

Linker
09. listopad 2020 08:47