CROPIX
 ZELJKO HAJDINJAK
U SVOM STILU

‘Ako je Istra odigrala baš tako sjajno, a mi smo je dobili 3:0, pa onda ispada da smo mi Real Madrid‘

Već u četvrtak Varaždinci će i po četvrti put biti domaćini od nastavka prvenstva
Piše: I.HercegObjavljeno: 23. lipanj 2020. 14:57

U Varaždinu i dalje odbijaju razgovor i svaku pomisao da je zgotovljen posao oko ostanka u Prvoj HNL. Kažu, još je šest kola i puno bodova na raspolaganju. U svemu najbitnije je zadržati samopouzdanje koje je donio odličan učinak od sedam bodova u posljednja tri kola.

Već u četvrtak Varaždinci će i po četvrti puta biti domaćini od nastavka prvenstva. Na redu je još jedan derbi klubova sa začelja, pri čemu je dvoboju s Interom i puno ranije pridavan posebni značaj. U tom ozračju protječu i pripreme u ovom natjecateljski još jednom skraćenom tjednu. Pri tome stručni stožer ima određenih problema, jer u pitanju je nastup trojice iz momčadi koja je na kraju uvjerljivo dobila Istru 1961. Točnije, Senić nije upitan jer ga sigurno neće biti zbog trećeg žutog kartona.

Pod velikim upitnikom su dvojica nositelja varaždinskog uspona, igrači koji su u subotu na klupu morali prije isteka 90 minute. Strijelcu triju pogodaka u prethodna dva kola Domagoju Drožđeku tek je naknadno ustanovljeno uganuće gležnja. Za Tonija Teklića već se određeno vrijeme zna da ga muči uklještenje živca u leđima. Bolovi su se pojačavali, pa je jučer bio primoran potražiti pomoć kiropraktičara. Isto tako treba dodati dobru vijest da su se u trenažni proces jučer prije podne vratili iskusni Leon Benko i Denis Glavina.

image
CROPIX
ZELJKO HAJDINJAK

Inače, Iako je u varaždinskom taboru ogled s Istrom 1961 arhiviran, trener Samir Toplak ipak se želio osvrnuti na primjedbe o igri na subotnjoj utakmici...

- Stvarno čudno, ako je Istra 1961 odigrala tako sjajno, a mi smo pobijedili 3:0 i uz to što su četvorica naših igrača bili ispod svojeg prosjeka, ispada da smo mi kvalitete Real Madrida - kaže Toplak.

Zanimljiv statistički podatak izvukli smo uoči četvrtog ovoprvenstvenog ogleda prvoligaša iz Varaždina i Zaprešića. U svima je na klupi akter bio Samir Toplak. Prvo dva puta na klupi Intera, u četvrtak će po drugi puta kormilariti sastavom Varaždina. Ono što spada u prave raritete odnosi se na njegova kolege sa suparničke klupe, koje su se mijenjale na svim tim utakmicama. Tako su Varaždince vodili Perković i Bonačić u prvoj polovici prvenstva, odnosno Zaprešićane u nastavku Petrović i sada Ivković. I sada ono najvažnije - rezultatski učinak u tim susretima. Dva puta slavile su Toplakove momčadi (na gostovanjima 1:0 u Varaždinu i 2:1 u Zaprešiću), a samo prva je okončana podjelom bodova (2:2 u Zaprešiću).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 14:27