Igor Tudor
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
TUDOR OTVORIO DUŠU

‘Ako netko misli da ima boljih od mene, mirne duše istog trenutka mogu otići iz Hajduka‘

Imperativ pobjede nameće se Hajduku u utakmici protiv Slaven Belupa u petak na Poljudu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. lipanj 2020. 17:02

Stiže Belupo, prva je utakmica navijačima na Poljudu nakon korona stanke, a Hajduk traži prekid mini-serije od dva poraza. Igor Tudor prvo je preuzeo odgovornost za trenutnu situaciju.

- Svjestan sam dva zadnja poraza i naše pozicije na tablici, zato preuzimam punu odgovornost za poziciju na kojoj se nalazimo. Međutim, u ovom treutku je najvažnija podrška igračima, jer disbalans očekivanja i mogućnosti ionako težak dres Hajduka čini još težim. Zato počevši od Marina Jakoliša koji je jedan od najboljih momaka, molim publiku da im pruži podršku, jer to su igrači Hajduka - kazao je Tudor.

Potom je progovorio o svom statusu, nogometnim idejama i razloga zbog kojeg ove zime vratio u Hajduk.

- Došao sam pomoći ako mogu. Nisam u Hajduku zbog novca, slave i trenerske karijere. Ako netko smatra da ima boljih, bez ikakve gorčine, mirne duše u ovom trenutku mogu otići. Igor Tudor neće biti teret klubu vezano za ugovor ili bilo što drugo. Normalno da bi navijači danas htjeli 20 novih igrača, a kako ih ne mogu dobiti, htjeli bi novog trenera. Zato što novi trener donosi novu nadu da će problemi nestati. Da će igrati sa četiri u obrani, da će igrati netko drugi i sve će postati cvijeće. Jer, taj novi će biti bolji trener od mene, Burića, Kopića.... Zato sam ja najmanje bitan.

Mario Stanić je kazao da momčad nema mentalnu stabilnost, kako ćete to riješiti?

- Neke stvari ne mogu javno kazati. Probleme znam, problemi su veliki. Postoji način za rješavanje i trenutno treba izvući maksimum iz momčadi.

Šest je finala ostalo do kraja. Prvu od sedam finalnih, kako je Tudor najavio finiš sezone, Hajduk je izgubio u Zagrebu. Bijeli su peti na tablici, ali i dalje su u igri za drugo mjesto. Ništa nije izgubljeno osim kredita poraza. Hajduk više ne smije prosipati bodove, s dva poraza zaredom ispucali su Bijeli kredit pogrešaka, ostalo je samo pobjeđivati do kraja. Jasno, ako žele plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

- Sve je u našim rukama, svi će kiksati. Belupo? Imaju dobru ekipu, nemaju pritisak, Stipić ima miks iskusnih igrača i bit će vrlo teško. Međutim, mi moramo gledati sebe. Mi se moramo dići. Ovo je situacija "ili jesi ili nisi". Bijel, crn, mlad, star...nije bitno, samo budi najbolji. Eduok? Kada nešto napravi četiri puta, pravila ponašanja u momčadi nalažu da se udalji iz ekipe. Evo mu utakmica sa Belupom neka dokaže da mu je stalo. Rekao sam mu "riješi utakmicu". Mladi? Trebaju prestati biti sretni što su mladi, trebaju pokazati zašto igraju, a igrači koji su tijekom tjedna priključeni iz B momčadi neće biti u konkurenciji za dvoboj sa Belupom.

Predsjednikov savjetnik Mario Stanić zatražio je dvije godine mira za klub, struku i momčad. Lijepo zvuči, nema spora. Međutim, stoji i pitanje tko jamči da ćemo nakon dvije godine dobiti rezultat koji je bolji od onoga što je klub bilježio prethodnih sezona. Treće ili četvrto mjesto, premalo je to za klub veličine Hajduka svima je jasno.

Rezultatski iskorak Bijeli su imali gotovo cijelu sezonu, tek su pred korona stanku pali na četvrtu poziciju, ali opet su se vratili na drugo mjesto pred dva tjedna u Puli. Dva poraza potom su Hajduk ponovno spustili u poretku, ali Hajduk se uvijek treba se boriti za najviše ciljeve.Ove sezone drugo mjesto je najviši cilj zbog kojeg je i susret sa Belupom imperativ za trenera i svih koji žele Hajduka dovesti barem blizu mjesta na kojem je nekoć bio.

Nakon Varaždina i Lokomotive traži se isključivo pobjeda s kojom Bijeli ostaju u utrci. Konkurenti imaju teške utakmice, u izjednačenom HNL-u nikome nije lako nizati pobjede. Hajduk ostaje u prilici za drugu poziciju, Tudoru samopouzdanja ne manjka, ali treba pobjeđivati. Za početak prvu od "šest finalnih utakmica", dobiti Belupo, pa onda razmišljati o Gorici, Osijeku....

- Igramo sa publikom, to je naš plus, jer ne znate kako je teško igračima bilo bez podrške s tribina - optimistički je zaključio Tudor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 14:57