StoryEditor
 SN ILUSTRACIJA
PODCAST SN

‘Ako oni budu drugi, igrači će dobiti premije u iznosu koji je nekad bio cijeli godišnji proračun kluba!‘

‘Novi trener Dinama? Puno je neizvjesnosti, ali nemojte se iznenaditi ako to ostane Mamić‘
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 20. srpanj 2020. 20:45

Ovo ne bi režirao ni Alfred Hitchcock! Često ćete u sportu naići na ovu rečenicu kojom se želi dočarati sva neizvjesnost određene utakmice ili natjecanja, a ona se definitivno može primijeniti na završnicu Prve HNL nakon stanke zbog pandemije koronavirusa.

Iako je Dinamo odavno osigurao naslov prvaka, završnica ove sezone je jedna od neizvjesnijih u povijesti Prve HNL, a iz kola u kolo imamo sjajne priče i odlične utakmice. Utrka za drugo mjesto i kvalifikacije za Ligu prvaka odlučit će se u posljednjih 90 minuta, a čak tri kluba, Osijek, Lokomotiva i Rijeka, imaju šanse postati viceprvaci. Paralelno s time, Dinamo trese velika kriza jer su Modri u 9 kola nakon korona pauze osvojili tek 12 bodova, a još se ne zna tko će ih s klupe voditi u sljedećoj sezoni.

Borba za viceprvaka Hrvatske i situacija u Dinamu su bile glavne teme našeg novog podcasta posvećenog Sportskim novostima. O ovim temama pričali smo s kolegama novinarima, dopisnikom Jutarnjeg lista iz Osijeka Nikolom Patkovićem te kroničarem Dinama, komentatorom SN Tomom Ničotom. Obojica su se složila u procjeni oko toga tko će na kraju osvojiti drugo mjesto, a zanimljiv motiv za nogometaše Osijeka je iznio Patković:

- Iz ovoga može izaći puno dobroga za Osijek da konačno naprave korak više. Što se tiče daljnjeg ulaganja i klupske stabilnosti, eventualni neuspjeh ne bi ništa promijenio u viziji kluba. Igrači imaju veliki motiv jer je jedna fina premija pripremljena u slučaju plasmana na drugo mjesto. To je premija koja se mjeri u iznosima koji je nekad bio cijeli godišnji proračun Osijeka, rekao je Patković.

Naši gosti su se složili kako će u posljednjih 90 minuta važnu ulogu definitivno imati psihološka pripremljenost igrača obje momčadi, a psihološki aspekt je važan i u cijeloj priči oko Dinama. Tko će voditi Modre sljedeće sezone?

- Situacija je takva da se ništa ne zna, nagađanja je puno, a ne bi bilo neočekivano da to bude Zoran Mamić kao dugoročno rješenje. Ispada da svi potezi koje je Dinamo povlačio za vrijeme korona-pauze nisu donijeli dobro. Imao si situaciju u kojoj si imao rezultat, uspješnog trenera i momčad koja igra dobro, a tri mjeseca poslije imaš raspad sistema na terenu, na klupi nemaš trenera, a cjelokupna perspektiva je jako loša, rekao je Ničota.

Pogledajte cijeli podcast u kojem smo pričali i o svim ostalim aktualnim temamam oko Dinama, o nerazjašnjenoj situaciji s ugovorom Ivice Kuleševića u Osijeku te o hit-treneru Prve HNL koji nikad nije dobio šansu u nekom od velikih klubova...

Linker
18. kolovoz 2020 17:35