Vladimir Dugandžić/CROPIX
POPUT OTTA BARIĆA

Balakov: Za proljeće trebam pet pojačanja, Uprava je već dobila moju listu želja!

Maloča, Anas, Subašić, Tomasov i Andrić su kralježnica moje momčadi i njih ne bi prodavao. Dobro smo radili i Hajduk je napredovao ove jeseni - kaže Bugarin
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 05. prosinac 2011. 15:36

Analiza i razgovor potrajali su skoro jedan sat, ali umjesto zaključka još uvijek je previše upitnika nad Hajdukom koji ćemo gledati na proljeće.

Trener Balakov ima izvrsnu retoriku pa nije nikakvo čudo što mu s tribina plješću. Bugarin nije ostvario rezultat, niti je profilirao momčad, ali ima populističku mantru - “treba nam vremena, ne može se ništa napraviti preko noći” - koja pali u izbornoj bazi Hajduka, a to su navijači čiji se glas sluša i kojima se u pravilu ide niz dlaku.

Neizvjesno proljeće

- Plješću mi valjda zato što sam autentičan i iskren. Ono što mislim, to i napravim, a navijači to prepoznaju - kaže Balakov koji ima ugodan status s obzirom na poziciju u kojoj je Hajduk.

Njegovi su prethodnici znali imati bolje rezultate pa ih se pomelo nakon prvog kiksa.

Kao osoba naglašenog njemačkog mentaliteta, Balakov je već složio plan odmora (golf u Španjolskoj, Božić u Njemačkoj), ali i program priprema. Prozivka je najavljena za 5. siječnja, u Tursku se ide 25. siječnja, četiri utakmice do 6. veljače, a generalka 11. ili 12. veljače valjda protiv Dnjipra. Ipak, Balakov u trenucima iskrenosti uz osmijeh kaže:

- Vidjet ćemo hoće li biti proljeća za mene u Hajduku.

Upravi ( Maleš, Nižetić i Cicarelli) će dati analizu ove polusezone, ali i navesti za proljeće. Najavljuje da ima listu igrača koje bi želio dovesti, ali puno toga ovisi o tome koga će Hajduk prodati.

- Hajduk je imao prepoznatljivo lice. Nismo se nigdje raspali. Bili smo disciplinirani i organizirani. Nažalost, nismo igrali tako atraktivan i efikasan nogomet kakav smo željeli. Trebamo poboljšati psihologiju i mentalnu snagu. Imamo grupu igrača bez kojih ne možemo, a to su Anas Sharbini, Tomasov, Andrić, Subašić, Maloča i Lima. Oni su okosnica naše momčadi, koju treba upotpuniti s još dva, tri prava pojačanja te s nekoliko mladih igrača, možda uzeti još nekoga iz druge momčadi.

Balakov je izložio kakav mu profil igrača nedostaje: veznjak poput Andrića, zatim kreativac koji će biti uz rame Anasu i Tomasovu te robusni centarfor. Ako bismo to željeli vjerno opisati, onda Hajduku trebaju Andrić iz najboljih dana, veznjak poput Računice i golgeter kakav je Erceg.

Pitanje je hoće li biti novca za takve igrače.

- Uprava bi trebala osigurati novac ako želimo napredovati. S Upravom sam imao i dobrih i teških trenutaka, konflikata i različitih mišljenja. Ali, nisam došao u Hajduk da bih bio najbolji prijatelj s predsjednikom - ističe Balakov.

BALAKOV O IGRAČIMA

POJAČANJA

Miličević

Imao je nesreću da se ozlijedio, odigrao je premalo da bih dao mišljenje o njemu.

Luštica

Mlad je, pokazao je neke pozitivne stvari, još mora raditi.

Lima

S njim bi Hajduk već trebao produljiti ugovor jer svakom treningu i utakmici pristupa maksimalno profesionalno. Pravo je pojačanje.

Inoha

Ima svjetsku kvalitetu, ali ga je nakon početnog zanosa poremetilo putovanje preko pola svijeta na utakmice japanske reprezentacije.

James

Igrač koji je u našem sustavu igre iznimno koristan. Jedini koji može držati stranu od šesnaesterca do šesnaesterca. Važan igrač za Hajduk.

Vuković

Treba smršavjeti pet, šest kilograma. Nije se dobro adaptirao, iako se radi o kvalitetnom igraču. Mora promijeniti ‘glavu’.

Sarić

Razočaranje, ali i njemu treba vremena. Mlad je igrač koji posjeduje kvalitetu.

MLADI

Kukoč i Ledrić

Zadovoljan sam kako su iskoristili šanse koje su dobili. Nisu nositelji, ali mogu imati važne uloge.

DVOJBENI

Ah. Sharbini

Odigrao je najbolju polusezonu otkako je u Hajduku. Zadovoljan sam s njim, ali ne znam hoće li se on moći nositi s konkurencijom.

PRINOVE

Santini

Nije svjetski igrač, ali on je materijal za rad, a mi nemamo takav profil napadača.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 13:17