VLADO KOS/CROPIX
STRAŠAN TRENER

‘Bila bi mi čast voditi Hajduk ili Dinamo, ali me prijatelji od toga odgovaraju...’

‘Ne znam zašto se uvijek čude, kad im na pitanje „Dinamo ili Hajduk“ odgovaram kako navijam jedino za Šibenik‘
Piše: Ivo Mikuličin/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. srpanj 2020. 13:18

Zadarski Šibenčanin i zakleti Dalmatinac dr. Tomislav Vrčić silno žali što tribine Šubićevca neće biti otvorene za gledatelje 1. kolovoza za finalnu utakmicu Kupa Hrvatske Lokomotiva – Rijeka.

- Bez obzira na moju dob, ne bih žalio truda da automobilom potegnem do rodnog grada. Da bodrim Gorana Tomića, mog Šibenčanina. I ovim putem mu želim čestitati na drugom mjestu na prvoligaškoj ljestvici. On je kao nogometni stručnjak ponos Šibenika i cijele Dalmacije. Zaslužuje svekolike pohvale, pa i nove velike trenerske izazove – telefonski nam se javio dr. Vrčić.

Vremešni, ali još uvijek vitalni Tomislav nije jedini, koji ovih dana ne štedi komplimente na račun 42-godišnjeg nogometnog stručnjaka. Kao da je Tomićeva trenerska karizma doživjela eksponencijalni rast poslije dramatične utakmice Lokomotiva – Hajduk(3:2), te još više nakon subotnjeg odlučnog dvoboja za drugo mjesto na konačnoj prvoligaškoj ljestvice.

A mladi šibenski stručnjak nije ostao indifirentan na riječi šjor Tome, pa i na ine komplimente, kojima ga obasipaju prijatelji nogometa iz Dalmacije, pa i cijele Hrvatske.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

– Hvala doktoru Vrčiću, kojega, naravno, želim i upoznati. Ponosan sam na sve te pohvale. One su najbolji dokaz da smo u tek završenoj ligaškoj sezoni mi u Lokomotivi odradili veliki posao. Završna i odlučna utakmica s Osijekom bila je samo krunski dokaz tvrdnji kako je „Liga 10“ i kvalitetna, i atraktivna, i rezultatski zanimljiva.

– Mi smo počeli sezonu s tri poraza. S Dinamom, Hajdukom i Rijekom, koja nam je zabila gol u 93. minuti. Trebalo je naći snage za vratiti se na pravi kolosijek u izuzetno jakoj konkurenciji. Nije riječ samo o velikoj četvorki hrvatskog nogometa. Sa sličnim ambicijama, pa i ulaganjima u sezonu su krenuli i Slaven Belupo i Gorica – počeo je Goran Tomić našu opuštenu šibensku ćakulu na štekatu kamenog hotela Life Palacea.

Makar to nije kazao eksplicite, Tomić je, očito, pod svaku cijenu htio proslaviti plasman u europske kvalifikacije u rodnom gradu. S obitelji, prijateljima, Funcutima…

– Ne znam zašto se uvijek čude, kad im na pitanje „Dinamo ili Hajduk“ odgovaram kako navijam jedino za Šibenik. To je moj matični klub, rođen sam dvadesetak metara od stadiona na Šubićevcu. Nemate pojma koliko se radujem povratku Šibenika u Prvu ligu ili koliko bih bio sretan da podignem u zrak Rabuzinovo sunce na travnjaku, gdje sam počeo svoj nogometni put. I ja baš, kao i dr. Vrčić žalim što neće biti gledatelja. Ne sumnjam da bi šibenski prijatelji nogometa, zbog mene, otvoreno navijali za Lokomotivu – uvjeren je Tomić.

Zanimljivo je i Tomićevo razotkrivanje temeljnih elemenata ozbiljnog posla na zagrebačkoj Kajzerici. S formulom, od koje ne bi trebao bježati nijedan hrvatski prvoligaš. S naglaskom da je Lokomotiva i dalje s Dinamom u dobrim odnosima, ali ne kao njegova „filijala“ već klub, vičan proizvodnji kvalitetnih igrača.

– Naš glavni skaut Prenga je gotovo bezgrešan u otkrivanju nadarenih albanskih nogometaša. Na Kosovu i Albaniji, svejedno. Nismo zanemarili ni hercegovački kraj, a dobro radimo i s mlađim kategorijama. Ovog proljeće samo je Atiemwen bio kod nas na posudbi od Dinamovih igrača. Brojniji su nogometaši, koji će krenuti u suprotnom smjeru. Napadač Lirim Kastrati, desni bočni Fran Karačić i vezist Kristijan Jakić. Mirta Uzunija već je „kaparao“ mađarski Ferencvaros. Teško je i nabrojiti i sve ponude , koje imamo za sjajnog vratara Ivu Grbića.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:56